ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2022: Που γίνονται οι αιτήσεις;

Η διαδικασία εγγραφών – επανεγγραφών νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2022-23, ειναι online και θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες στο τέλος του μήνα στις 31/05/2022.

Οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς 2022 με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνεται με φυσική παρουσία ενός μόνου ατόμου ανά αίτηση στους δήμους.

Ο κάθε Δήμος ενημερώνει τους πολίτες τους για την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς 2022.

Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας στο αντίστοιχο τμήμα του σταθμού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%BA%CE%B4%CE%B1%CF%80.jpg

Για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς κατά την περίοδο 2022-23 λαμβάνεται υπόψη η ηλικία που θα έχουν το Σεπτέμβριο 2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεγγραφή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς είναι η τακτοποίηση των τροφείων 2021-22, ώστε να μην υπάρχουν οφειλές του συγκεκριμένου έτους. Τυχόν κενές θέσεις που προκύπτουν κατά την διάρκεια λειτουργίας από τα βρεφικά ή τα νηπιακά τμήματα, θα καλύπτονται από παιδιά που ανήκουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα με αυτά που διαγράφηκαν και αν δεν υπάρχουν, θα καλύπτονται από εκπρόθεσμες αιτήσεις βάσει μοριοδότησης.