ΕΒΕ σχολών πανελλήνιες 2021: Πότε βγαίνει;

Σήμερα στις 11 το πρωί, αναμένεται η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των βαθμολογικών στοιχείων των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Από Δευτέρα έρχεται η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά τμήμα, που θα σημάνει και την τελική ευθεία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων με τις επιλογές των υποψηφίων για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Tο όριο εισαγωγής στα πανεπιστήμια για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος όπως προκύπτει από την επεξεργασία των επιδόσεων στις Πανελλαδικές είναι στο 1ο επιστημονικό πεδίο το 8,89, στο 2ο επιστημονικό πεδίο 9,40, στο 3ο επιστημονικό πεδίο 9,61, και στο 4ο επιστημονικό πεδίο το 8,82, που αποτελεί και το «κατώφλι» για να αποκτήσει ο υποψήφιος την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα.

Την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των αποτελεσμάτων των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά τμήμα θα γίνει την Δευτέρα.

Τέλος να σας πούμε, ότι η ανακοίνωση της ΕΒΕ, θα δώσει στους φοιτητές την δυνατότητα να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους με τις σχολές προτίμησης τους.