Δες τι ετοιμάζεται να γίνει για τα καταστήματα της Χαλκίδας

Δεν είναι καλά τα μαντάτα, μιας και μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αφορά και τα καταστήματα της Χαλκίδας. Αυτό προκύπτει από τα βασικά ευρήματα έκτακτης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, γίνονται προσπάθειες από το κράτος για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις.

Τι αποφάσισαν για τα καταστήματα της Χαλκίδας

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Τρίτη 14 Απριλίου, αποφασίστηκαν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει ή περιορίσει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου. Συγκεκριμένα, ψηφίστηκαν ομόφωνα:

-Η απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν25/1975(Α’74), για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί, για τις επιχειρήσεις που έχουν αναγκαστικά διακόψει τη λειτουργία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δες τι φοβούνται για το νερό της Χαλκίδας

Φόρμα gov: Τι γράφουμε στο sms του 13033

Είχαμε κρούσμα κορονοϊού στη Χαλκίδα;

– Η απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (0,5%) και της καταβολής τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για όσες επιχειρήσεις αναγκαστικά έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί

– Η μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του Δήμου Χαλκιδέων σε όσες επιχειρήσεις έχουν διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί

Σημειώνεται ότι ήδη από τις 19 Μαρτίου, με την υπ’ αριθμόν 42/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ψηφιστεί ομόφωνα η απαλλαγή καταβολής του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει τη λειτουργία τους.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ισχύει ο συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί τα ποσά εντός του διαστήματος καταβολής.