Φοιτητικό επίδομα: Πότε ξεκινά η πληρωμή;


Φοιτητικό επίδομα: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Έρχεται φοιτητικό στεγαστικό επίδομα σε σπουδαστές ΙΕΚ και ξεκινούν οι αιτήσεις.
Πώς θα πάρουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που θα είναι 1.500 ευρώ, σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ; Ποιες είναι οι προθεσμίες, δικαιολογητικά και δικαιούχοι; (Διαβάστε όλα τα νέα του newse για τα επιδόματα)

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από 01/02/2023 μέχρι και τις 14/02/2023, στον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας. Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.500 ευρώ γίνονται στο https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Οι σπουδαστές θα πάρουν φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ εάν συγκατοικούν με άλλο σπουδαστή στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις για το φοιτητικό επίδομα σε ένα παλαιότερο άρθρο του newse)

Οι υποψήφιοι που θα κάνουν αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι η έγκριση ή απόρριψη των στοιχείων συγκατοίκησης δεν συνεπάγεται με την αντίστοιχη έγκριση ή απόρριψη της αίτησης στεγαστικού επιδόματος καταρτιζόμενου για τα 1.500 ευρώ, αλλά αφορά στην επιπλέον χορήγηση των 500 ευρώ.

H έγκριση της αίτησης στεγαστικού επιδόματος καταρτιζόμενου είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Κατόπιν της αξιολόγησης της αίτησης, και εφόσον αυτή εγκριθεί, τότε και μόνο τότε αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα πληρωθεί εφόσον εγκριθεί η αίτηση. Συνήθως ο χρονικός ορίζοντας της πληρωμής μπορεί να είναι από έναν μέχρι τρεις μήνες.