Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις γυμνασίου και Λυκείου 2022;

Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις 2022;

Τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία μιας και οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία έγινε και στη συνέχεια τους περιμένουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 3 Ιουνίου.

Τα γυμνάσια θα κλείσουν τα σχολεία όπως το 2019. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές στις 15 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2022;
Τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία μιας και οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν. Photo by Anton Sukhinov on Unsplash

Πέρσι το τελευταίο κουδούνι ήχησε στις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν στις 25 Ιουνίου.

Αφού φέτος δεν υπήρξε παράταση, τα γυμνάσια κλείνουν για εξετάσεις όπως το 2019. Έτσι η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρέσουμε τις γιορτές, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, απέμειναν, ελάχιστες ημέρες ημέρες μάθημα για τα Λύκεια και για τα Γυμνάσια. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε και τις εκδρομές, τότε απομένουν ακόμα πιο λίγες.

Στα τέλη του Μαϊου αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου αλλά και όλο το Γυμνάσιο.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις των γυμνασίων που πραγματοποιούνται από την πρώτη έως και τις 15 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα 7 μαθήματα θα εξεταστούν σε έξι ημέρες, που απομένουν κενές, καθώς τις υπόλοιπες θα διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα.

Το ίδιο θα συμβεί και για τις εξετάσεις Λυκείων.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις στα γυμνάσια, μπορεί να δώσουν δύο μαθήματα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για το καλοκαίρι στις 15 Ιουνίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου.

Όλες οι τάξεις των γενικών και επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων θα κλείσουν για μαθήματα από τις 20 Μαΐου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και στα ΕΠΑΛ μια ημέρα νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα