Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του εξοικονομώ 2022;

Στην τελική ευθεία είναι το εξοικονομω και να βγουν τα τελικά αποτελέσματα

Στις 28 Απριλίου ανακοινώθηκαν τα αρχικά αποτελέσματα των υποβολών μονοκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων.

Υποβλήθηκαν 87.246 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 40.012 χαρακτηρίστηκαν αρχικά ως επιλέξιμες και οι 47.234 ως επιλαχούσες. Πολλοί βέβαια ρωτούν αν θα επιλεγούν και οι επιλαχούσες κατοικίες στα τελικά αποτελέσματα. Φαίνεται ότι μάλλον είναι πιθανό μιας όσοι δικαιούχοι επιλέχθηκαν δεν έχουν ετοιμάσει τους φακέλους τους.

Στη φάση των αιτήσεων δεν υποβλήθηκαν δικαιολογητικά φακέλου συμμετοχής. Για τις αρχικά επιλέξιμες αιτήσεις, στα μέσα του Μάη, ξεκίνησε η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται και ιδίως της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ), η οποία λήγει στις 19 Ιουλίου 2022.

Εξοικονομώ 2022 αποτελέσματα
Εξοικονομώ 2022 αποτελέσματα

Όπως μαθαίνουμε, χιλιάδες δικαιούχοι έχουν συμπληρώσει ψηφιακά τα δικαιολογητικά υπαγωγής και την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, η οποία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων νομιμότητας, χρήσης, επιφανείας και παλαιότητας του ακινήτου, και εντέλει για την κατάταξη των αιτήσεων.

Ο αριθμός αυτός των αιτήσεων δεν είναι ικανοποιητικός μιας και αρκετοί δικαιούχοι όπου τα σπίτια τους έχουν επιλεχθεί δεν έχουν κατορθώσει να στείλουν αυτά που χρειάζονται. Σαν αποτέλεσμα θα έχει να επιλεχθούν και άλλες κατοικίες που ορίστηκαν ως επιλαχούσες.