Εξοικονομώ 2023 αιτήσεις: Ποιες οι ημερομηνίες;


Πότε ξεκινά το εξοικονομώ 2023; Πότε ανακοινώνονται οι ημερομηνίες;
Εξοικονομώ 2023 αιτήσεις: Ποιες οι ημερομηνίες; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Οι ημερομηνίες για το εξοικονομώ 2023 δεν έχουν ανακοινωθεί ωστόσο το κόστος του προγράμματος εκτιμάται θα υπερβεί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Το εξοικονομώ 2023 θα είναι υπεύθυνο για την αναβάθμιση πολυκατοικιών και μονοκατοικιών, με αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση.

Το εξοικονομώ 2023, αφορά νέους από 18 έως 39 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Το «Εξοικονομώ για Νέους», περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smart home. Το «Ανακαινίζω για Νέους», που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο σκέλος του «Ανακαινίζω» είναι η ένταξη πρώτα στο σκέλος «Εξοικονομώ».

Πότε ξεκινά το εξοικονομώ 2023; Πότε ανακοινώνονται οι ημερομηνίες;

Σκοπός του νέου εξοικονομώ 2023, είναι να επιδοτηθούν ενεργειακά περισσότερες κατοικίες και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι δικαιούχοι. Μαθαίνουμε ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με το Εξοικονομώ 2021. Οι ημερομηνίες αναμένονται να ανακοινωθούν τον Φλεβάρη του 2023.

NEWSE: Όλα τα νέα για τις προκηρύξεις και τα επιδόματα.

Εύβοια: «Το έστρωσε» σε πολλές περιοχές – Που έχει χιονοκαταιγίδες

Χιόνι πέφτει στα βουνά της Εύβοιας

Αλιβέρι: Έρχεται ένα διαφορετικό κόκκινο λεωφορείο

Προκήρυξη 9κ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΦΚΑ;

Food market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις; [Ημερομηνία]

Μουσείο Ακρόπολης προσλήψεις: Πότε ξεκινούν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το newse.gr στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις