Δημιούργησε ένα φιλόξενο και μοντέρνο χώρο!

φιλοξενο, μοντερνο χωρο

Όταν φαντάζεσαι το σπίτι σου, το σκέφτεσαι ως ένα ιδιαίτερο χώρο με μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία και υπέροχα χρώματα. Αυτό που είναι σημαντικό όταν σχεδιάζεις το σπίτι σου είναι να βάλεις έπιπλα που θα αντανακλούν στην προσωπικότητά σου. Τα χρώματα που θα επιλέξεις καθώς και τα υφάσματα θα πρέπει να δένουν ομοιόμορφα στον χώρο και να σου δημιουργούν ένα αίσθημα χαλάρωσης.

Επέλεξε την χρωματική παλέτα

Τα χρώματα που θα επιλέξεις για τον χώρο σου θα πρέπει να είναι σε παλ χρωματισμούς όπως το μπεζ, το λευκό και το γκρι. Αντίστοιχα θα πρέπει να επιλέξεις και τα έπιπλα σου ώστε να ταιριάζουν ή να δίνουν αντίθεση στον χώρο. Ειδικά στον χώρο του σαλονιού, που είναι ο χώρος του σπιτιού που βρίσκεσαι περισσότερο, επέλεξε χρώματα που θα σε χαλαρώνουν όταν θα βρίσκεσαι εκεί. Η κουζίνα αν είναι ενιαίος χώρος με το σαλόνι θα πρέπει να κινείται στα ίδια χρώματα και ιδανικά να αποφεύγεις του έντονους χρωματισμούς. Στα δωμάτια μπορείς να επιλέξεις χρώματα που θα σε κάνουν να νιώθεις τον χώρο οικείο και ξεκούραστο ώστε να μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτόν.

Μοντέρνα έπιπλα και λειτουργικά

Αν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις τον χώρο σου ή σκέφτεσαι ποια είναι τα ιδανικά έπιπλα για να προσθέσεις στο σπίτι, επέλεξε έπιπλα τα οποία θα είναι λειτουργικά και πολυμορφικά ώστε να μπορούν να σε εξυπηρετούν στην καθημερινότητά σου. Επέλεξε έναν καναπέ με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις μαξιλάρια, κουβέρτες και ριχτάρια. Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις ένα καναπέ κρεβάτι ώστε να φιλοξενείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Το τραπεζάκι του σαλονιού θα μπορούσε να είναι λειτουργικό με κρυφά συρταράκια ώστε να κρύβεις μέσα σουβέρ και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Εντυπωσιακά φωτιστικά

Εξίσου σημαντικός για τον χώρο είναι ο φωτισμός που θα επιλέξεις. Αν θέλεις ένα διακριτικό αποτέλεσμα μπορείς να κρύψεις μέσα στην γυψοσανίδα τον φωτισμό με σποτ. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις μοντέρνα και πρωτότυπα φωτιστικά για να διακοσμήσεις τον χώρο σου. Τα ψάθινα καπέλα ή τα υφασμάτινα θα δώσουν στον χώρο σου ένα ιδιαίτερο στιλ με boho στοιχεία. Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς ένα εξειδικευμένο ηλεκτρολογικό κατάστημα ώστε να σε βοηθήσουν στην επιλογή του φωτισμού και των φωτιστικών εσωτερικού χώρου.

Διακοσμητικά αντικείμενα

Και αφού επιλέξεις τα έπιπλα που θα βάλεις στον χώρο σου, θα πρέπει να συνδυάσεις ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία. Με ραφάκια στους τοίχους, πίνακες και ιδιαίτερα βάζα θα δώσεις ένα μοναδικό στιλ στον χώρο σου. Επέλεξε ιδιαίτερα κουρτινόξυλα για το σαλόνι και κουρτίνες με λινό ύφασμα ώστε να είναι διακριτικές.

Οι χώροι που θα περνάς την καθημερινότητά σου θα πρέπει να σου δημιουργούν την αίσθηση της ηρεμίας και της φιλοξενίας. Μπορείς να πάρεις ιδέες από το internet, από περιοδικά διακόσμησης και από τα social media ώστε να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.