Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022: Πότε πληρώνεται;

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ένα μεγάλο βοήθημα για τους φοιτητές

Βασική προϋπόθεση είναι οι γονείς να κάνουν την φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2022.

Θα έχει αναδρομική ισχύ το φοιτητικό επίδομα

Αναδρομική ισχύ θα έχει η πληρωμή για το φοιτητικό επίδομα ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση έρχεται και αύξηση αυτού.

Είναι θέμα εβδομάδων η κατάθεση του προσαυξημένου κατά 500 ευρώ φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Πως θα δοθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα στα αδέρφια;

Για τα αδέρφια, δεν έχει σημασία η συγγενική ιδιότητα, σημασία έχει να συγκατοικείς και να έχεις φοιτητική ιδιότητα. Ειδικότερα με διάταξη η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, αυξάνεται το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών σε χίλια 1.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα πληρώσει 2.000 ευρώ σε περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία.

Επίσης την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος θα δουν όλοι οι φοιτητές και μάλιστα αναδρομικά.

Πότε θα αυξηθεί το φοιτητικό επίδομα;

Αλλάζουν όλα στη φοιτητική στέγαση. Από την μία θα υπάρξει αύξηση του φοιτητικού επιδόματος για τους δικαιούχους από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ. Την ίδια ώρα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση στα 2.000 ευρώ εφόσον ο εν λόγω φοιτητής συγκατοικεί με άλλον φοιτητή.

Φοιτητικό επίδομα 2022: Πότε θα πληρωθεί;

Δεν υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία όπου θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2022. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η πίστωση του γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς και παίζει ρόλο το πότε έγινε η κάθε αίτηση του δικαιούχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φοιτητές έχουν πληρωθεί.

Τέλος, για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.