Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε αρχίζει η αίτηση;


Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η αίτηση

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν είναι το ίδιο με το επίδομα ΙΚΥ. Δείτε στο newse, ποια διαδικασία ακολουθείται και πότε ανοίγουν οι αιτήσεις κάθε χρόνο. Πριν γίνει οποιαδήποτε αίτηση, βασική προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει την φορολογική δήλωση 2023 για το οικονομικό έτος 2022.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν έχει καμμία σχέση με το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ. Οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Θα σας δώσουμε πληροφορίες για την διαδικασία και πότε συνήθως ξεκινά για να είστε σε ετοιμότητα.

Συνήθως από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο stegastiko.minedu.gov.gr για το στεγαστικό επίδομα για το κάθε ακαδημαϊκό έτος. Η χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, θα γίνει με βάση τα οριζόμενα από την ΚΥΑ «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Από το 2022 διευρύνθηκαν οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος των Προπτυχιακών φοιτητών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ίδιο αφορά και τους φοιτητές των δημόσιων ΙΕΚ.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού. Για την είσοδό στην ηλεκτρονική εφαρμογή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password).

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης όπως τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή, τον ΑΦΜ του φοιτητή και του έτερου γονέα, τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου, το ΙΒΑΝ, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail). Η οριστική υποβολή της αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι αυτά που δήλωσε είναι αληθή.

NEWSE: Όλα τα νέα για τις προκηρύξεις και τα επιδόματα.

Εύβοια: «Το έστρωσε» σε πολλές περιοχές – Που έχει χιονοκαταιγίδες

Χιόνι πέφτει στα βουνά της Εύβοιας

Αλιβέρι: Έρχεται ένα διαφορετικό κόκκινο λεωφορείο

Προκήρυξη 9κ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΦΚΑ;

Food market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις; [Ημερομηνία]

Μουσείο Ακρόπολης προσλήψεις: Πότε ξεκινούν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το newse.gr στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις