Market pass (μάρκετ πας): Πότε ξεκινά η αίτηση στο voucher gov gr;

voucher gov gr, market pass, μαρκετ πας, αιτηση
Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Θέμα ωρών είναι να αρχίσει το market pass ή αλλιώς μάρκετ πας στα ελληνικά. Ένα κατά της ακρίβειας όπου θα υπάρχει είσοδος σε ειδική πλατφόρμα για να γίνεται η αίτηση.

Το market pass, θα είναι μια ενίσχυση για το σουπερ μάρκετ. Για το voucher μαρκετ πας θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα αλλά και η περιουσία. (Δείτε στο newse, ποια επιδόματα δικαιούστε)

Η πλατφόρμα ανοίγει στο voucher gov gr όπου αρχικά, τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4 θα κάνουν αίτηση για το market pass σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Τα υπόλοιπα ΑΦΜ θα κάνουν αίτηση στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στο voucher gov gr.

Το market pass αρχίζει αύριο 21 Φεβρουαρίου 2023 και θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές έως τις 3 Μαρτίου. Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία, και θα γίνεται είσοδος με τους κωδικούς Taxis για την αίτηση.

Το market pass θα χρησιμοποιηθεί σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Εύκολα θα κάνετε την αίτηση για το market pass. Πρώτο βήμα η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr. Με τους κλειδάριθμους taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου και ξεκινά η αίτηση. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια ο αιτών για το market pass στο gov gr, δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αφού υποβληθεί η αίτηση για το market pass, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.

Τέλος ακούγεται ότι το μάρκετ πας θα πληρώσει τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ σε όσους τα χρήματα καταβληθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν οι μήνες Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος. Όσοι κάνουν αίτηση και εγκριθεί, μέχρι τις 3 Μαΐου θα προπληρωθεί το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Τέλος ακούγεται ότι το market pass ίσως να πάρει παράτηση και τρεις μήνες πέρα από τον Ιούλιο 2023.