Φορολοταρία Ιουλίου 2022: Πως βλέπω αν κέρδισα;

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φορολοταρίας Ιουλίου

Πραγματοποιήθηκε η Δημόσια Κλήρωση, της φορολοταρίας που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Μάιο με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ένας τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας, 50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας και 500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας.

Η φορολοταρία Ιουλίου 2022 αφορά στις συναλλαγές που έγιναν τον Ιούλιο. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν πολλοί τυχεροί με ποσά που ζαλίζουν. Τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα είναι έως 50.000 ευρώ και υπάρχει μια ετήσια κλήρωση όπου 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε έτος θα διεξάγονται 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Η κατάθεση των χρημάτων στον δικαιούχο που θα κερδίσει στην φορολοταρία, γίνεται με τη δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet. Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.

Σε λίγες μέρες θα γίνει η κλήρωση της φορολοταρίας Ιουνίου
Από την κλήρωση θα αναδειχθούν πολλοί τυχεροί με ποσά που ζαλίζουν. Photo by Fabian Blank on Unsplash

Όποιος έχει κερδίσει και δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό, τότε έχει στη διάθεση του προθεσμία τριών μηνών για να το πραγματοποιήσει.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ (https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-01/lottery_dafe_60.pdf) εάν είστε ανάμεσα στους τυχερούς των προηγούμενων κληρώσεων.

Η πρώτη κλήρωση της φορολοταρίας διεξήχθη στις 28 Φεβρουαρίου με τη νέα της μορφή, μοιράζοντας πολύ μεγάλα ποσά. Ένας υπερτυχερός κέρδισε 50.000 ευρώ, 5 τυχεροί 20.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι κέρδισαν 1.000 ευρώ.

Ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν να συμμετέχουν στις κληρώσεις για φορολοταρία γιατί φοβούνται για παράδειγμα την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτοί μπορούν να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση αποποίησης του επάθλου, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις κληρώσεις έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων τους.