Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται το Κυπαρίσσι

Στις φλόγες τυλίχθηκε στην μία το μεσημέρι δασική έκταση στο Κυπαρίσσι Μεσσαπίων.

Φωτιά στην Εύβοια στο Κυπαρίσσι: Ήταν μεσημέρι στις 22 Ιουνίου 2020 όταν σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες και στη σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εθελοντές της περιοχής, πυροσβέστες και καναντέρ δίνουν αγώνα για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δες τι απίστευτο είδε ζωγραφισμένο έξω στην παραλία στην Εύβοια

Δες τι τρομακτικό πλάσμα κολυμπούσε στην θάλασσα 

Δες τι κρύβεται μέσα σε μια σπηλιά στην Εύβοια – Αξίζει να πας

Μεγάλη φωτιά στο Κυπαρίσσι στην Εύβοια: Οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής η μεγάλη φωτιά στο Κυπαρίσσι δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το Κυπαρίσσι, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, είναι χωριό της κεντρικής Εύβοιας. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 190 μέτρων και έχει μόνιμο πληθυσμό 140 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Το Κυπαρίσσι απέχει 30 λεπτά από τη Χαλκίδα, βρισκόμενο στα 23 χλμ. από αυτήν, με πρόσβαση από την Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού.

Ο Δασικός Συνεταιρισμός Κυπαρισσίου,γνωστός και ως ΔΑΣΥΚ,καταβάλει τεράστεια προσπάθεια για να σωθεί το πιο όμορφο στοιχείο της περιοχής,το πράσινο.Το χωριό Κυπαρίσσι σύμφωνα με τους γεροντότερους δεν πήρε το όνομά του από τα πολλά κυπαρίσσια αλλά από ένα θεόρατο φυτεμένο στη σημερινή θέση Άγιος Γεώργιος. Κατά μία εκδοχή εκεί γινόταν οι συγκέντρωση ξυλείας των ξυλοκόπων της περιοχής.

Μια δεύτερη εκδοχή όμως εξιστορείται και αναφέρει πως όταν το χωριό ακόμη ήταν στη θέση Παλιοχώρι δηλαδή στις πρόποδες του βράχου και κατά εκείνη την χρονική περίοδο είχε πέσει σε όλη την Ευρώπη η αρρώστια της πανώλης θάβανε τους νεκρούς σε αυτό το σημείο του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν θεμελίωσαν τον ιερό ναό ο όποιος από σεισμό γκρεμίστηκε,εκεί φύτεψαν και το Κυπαρίσσι που προαναφέρθηκε. Το 1980 οικοδομήθηκε νέος μεγάλος ναός από τον ιερέα Παπαδημητρίου Βασίλειο και από τους κατοίκους του χωριού.

Δείτε φωτογραφία

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια με άλλη ματιά στο newse.gr