Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Φωτιά στην Εύβοια τώρα: Καίγεται η Κάρυστος

Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, λέει ο Δήμαρχος Καρύστου.

Φωτιά στην Εύβοια όπου καίγεται για άλλη μια φορά η Κάρυστος, ξέσπασε στις 12 και μισή το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 στην περιοχή Κατσαρώνι.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί  άνεμοι και αυτό κάνει δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. Το άλλο δυσάρεστο είναι ότι αυτή η πυρκαγιά στην Εύβοια τώρα, καίει σε δασική έκταση.

Κάρυστος φωτιά: Μεγάλη η πυρκαγιά

Στο σημείο σπεύδουν 47 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου. Τα νέα στην Εύβοια δεν είναι και τόσο καλά μιας και δυσκολεύεται πολύ το έργο των πυροσβεστών που δίνουν σκληρή μάχη στο σημείο.

Η φωτιά δεν απειλεί οικισμό, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν μικρές εστίες στα πέριξ του. Να σημειωθεί πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επι τόπου είναι και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. “Η φωτιά στο Κατσαρώνι είναι πολύ μεγάλη, πνέουν ισχυροί άνεμοι” τονίζει ο Δήμαρχος.

Στην κατάσβεση συμβάλλουν και η εθελοντική ομάδα Καρύστου αλλά και υδροφόρες του δήμου.

Φωτιά Κάρυστος: Συμβουλές όταν η πυρκαγιά πλησιάζει

Να σας πούμε ότι η φωτιά δεν πλησιάζει κάποια σπίτια αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας κάποιες συμβουλές. Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, σύμφωνα με την πολιτική προστασία και παράλληλα να μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

Επίσης θα πρέπει να κλείσετε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Κάτι άλλο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.

Ένα βασικό που καμιά φορά ξεχνάμε είναι η κεντρική πόρτα ενός σπιτιού. Θα πρέπει πάντα να την αφήνουμε ανοιχτή.

Τέλος, τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.

Διαβάστε και άλλα νέα της Εύβοιας:

Σοκ στην Εύβοια: Δες τι έπαθε ένας άντρας

Θλίψη για δύο Χαλκιδέους που έφυγαν από την ζωή

Εύβοια: Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και πάγωσε όταν την είδε μπροστά του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις και τα νέα από την Εύβοια με διαφορετική ματιά στο Newse.gr

Διαβάστε ακόμα