Επιδότηση για φωτοβολταϊκά 2022: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά μέσω ΕΣΠΑ θα είναι μία από τις δράσεις που θα ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Βήμα – βήμα πώς θα πάρουμε επιδότηση για φωτοβολταϊκά στο σπίτι μας

Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση των πόρων μετά το καλοκαίρι με μία βοήθεια μέσω ΕΣΠΑ να έρχεται για την χώρα μας.

Φωτοβολταϊκά 2022 επιδότηση
Φωτοβολταϊκά 2022 επιδότηση

Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Φωτοβολταϊκά στις στέγες – Τι ισχύει με την επιδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ. Η επιδότηση φωτοβολταϊκών θα τρέξει μετά από δύο εβδομάδες όπου έρχεται μια συμβαση για τις υπογραφές. Τελευταίο βήμα είναι η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού.

Δείτε το σχετικό βίντεο του open