Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε ξεκινά;

Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε θα ξεκινήσει;

Η επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά 2023 αφορά εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Το πρόγραμμα επιδότηση φωτοβολταϊκών 2023, αφορά εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται επιδότηση 40%-60%.

Με αυτή την κίνηση, τα νοικοκυριά θα οδεύσουν στις «πράσινες επενδύσεις». Με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στα νοικοκυριά θα υπάρξει παράλληλα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα ετοιμάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση των πόρων μετά το καλοκαίρι με μία βοήθεια μέσω ΕΣΠΑ να έρχεται για την χώρα μας.

Ακούγεται ότι θα είναι κάτι σαν «εξοικονομώ» για φωτοβολταϊκά για τα νοικοκυριά μέσω του οποίου θα μπορούν να τοποθετηθούν στις στέγες των οικημάτων ή οπουδήποτε αλλού ώστε να συγκεντρώνει το πάνελ την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την επιδότηση στα φωτοβολταϊκά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία ενώ παράλληλα κάνει κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ. Η επιδότηση φωτοβολταϊκών θα τρέξει μετά από δύο εβδομάδες όπου έρχεται μια σύμβαση για τις υπογραφές. Τελευταίο βήμα είναι η επαφή με τον πάροχο για τη σύμβαση συμψηφισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για την επιδότηση φωτοβολταϊκών 2023 αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν από το Πάσχα.

NEWSE: Όλα τα νέα για τις προκηρύξεις και τα επιδόματα.

Εύβοια: «Το έστρωσε» σε πολλές περιοχές – Που έχει χιονοκαταιγίδες

Χιόνι πέφτει στα βουνά της Εύβοιας

Αλιβέρι: Έρχεται ένα διαφορετικό κόκκινο λεωφορείο

Προκήρυξη 9κ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΦΚΑ;

Food market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις; [Ημερομηνία]

Μουσείο Ακρόπολης προσλήψεις: Πότε ξεκινούν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το newse.gr στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις