Πότε είναι η φθινοπωρινή ισημερία 2024;

φθινοπωρινη ισημερια

Πότε έρχεται η φθινοπωρινή ισημερία για το 2024;

Η φθινοπωρινή ισημερία είναι μια αστρονομική εκδήλωση που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, μία στο βόρειο και μία στο νότιο ημισφαίριο.

Σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο και της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η φθινοπωρινή ισημερία συμβαίνει στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την ημέρα, ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό, με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι περίπου ίσες.

Η φθινοπωρινή ισημερία είναι μια σημαντική στιγμή για πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Σηματοδοτεί την αρχή της νέας σοδειάς, την έναρξη της εποχής του κυνηγιού και τη λήξη της ζέστης του καλοκαιριού. Σηματοδοτεί πάντα και αστρολογικές εξελίξεις.

Στη σύγχρονη εποχή, η φθινοπωρινή ισημερία είναι επίσης μια εποχή για γιορτές και τελετές.

Πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν την αλλαγή των εποχών με δείπνα, πάρτι και άλλες εκδηλώσεις.

Η φθινοπωρινή ισημερία είναι μια όμορφη και μαγική στιγμή που μας θυμίζει τη συνεχή αλλαγή του κόσμου γύρω μας. Είναι μια στιγμή για να αγκαλιάσουμε τη νέα εποχή και να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης.

Το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2024, θα σημειωθεί η Φθινοπωρινή ισημερία για το έτος 2024 που σημαίνει και επίσημα τον ερχομό του Φθινοπώρου του 2024 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο.

Ισημερία σημαίνει ότι έχουμε ίση μέρα και νύχτα. Δύο φορές τον χρόνο γίνεται. Πρόκειται για την εαρινή και την φθινοπωρινή ισημερία.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τα χαράματα, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο.

Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινά η άνοιξη.