Fuel pass 3 αίτηση: Ποια σενάρια παίζουν;

fuel pass 3, αιτηση

Αρκετός λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το fuel pass 3 και για το πότε ξεκινά η αίτηση μέσω του gov.gr. Το fuel pass 1 το ζήσαμε, το fuel pass 2 το χρησιμοποιήσαμε. Το fuel pass 3 θα το ζήσουμε;

Όλα είναι δυσοίωνα. Αν αυξηθεί στο ζενίθ η τιμή στην αντλία και έχουν λεφτά τα κρατικά ταμεία, θα έρθει αυτό το επίδομα. Το πρόβλημα είναι ότι η τιμή της βενζίνης για άλλη μια φορά είναι στο ταβάνι και μαζί με αυτήν, έχουμε και ακρίβεια στα προϊόντα. Το fuel pass 3 είναι απαραίτητο για τα νοικοκυριά που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, αρκεί να υπάρξει περιθώριο στα έσοδα του κράτους.

Fuel Pass 3: Ποια είναι τα σενάρια;

Παράθυρο ανοιχτό άφηναν, μέλη της απερχόμενης κυβέρνησης, να δοθεί επίδομα βενζίνης στους οδηγούς σε περίπτωση που αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες με το Fuel Pass 1 και το Fuel Pass 2.

Ωστόσο, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, το απέκλειαν πριν τις εκλογές του Μάη 2023 μιας και είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα για το market pass.

Επιπροσθέτως, φαίνεται πως ίσως ανοίξει το παράθυρο για το fuel pass 3 gov με την νέα χρονιά. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τη μια θέλουν να μη δώσουν μια ακόμη επιδότηση, εδραιώνοντας μία εικόνα που θέλει την κυβέρνηση σε κάθε δυσκολία να παρεμβαίνει και να δίνει επιδοτήσεις, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια σε μια κατάσταση που επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη εικόνα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το Fuel Pass 3 είναι απαραίτητο…

Χωρίς επιδοτήσεις και Fuel Pass, είναι δύσkολη η κατάσταση, τη στιγμή που οι πολίτες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια.

Έτσι με την νέα χρονιά ίσως τεθεί θέμα για fuel pass 3. Όπως και τους προηγούμενους μήνες, το νέο επίδομα βενζίνης θα είναι από 65 μέχρι 85 ευρώ.

Αν τεθεί θέμα στο τραπέζι, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους.

Δεν θα είναι δύσκολη διαδικασία και θα ακολουθηθεί ότι είχε γίνει για τα προηγούμενα επιδόματα καυσίμων.

Δεν σταματά το τρένο των ανατιμήσεων στα προϊόντα

Την ώρα που οι τιμές σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες δυστυχώς παραμένουν στα ύψη.

Μαζί με αυτά είναι και η τιμή της βενζίνης που αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια των πολιτών για τις μετακινήσεις τους εκτός του τόπου διαμονής τους.

Αυτή την περίοδο, η τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά κυμαίνεται στα 1,89 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,55 ευρώ το λίτρο.

Αν δεν πέσει η τιμή της βενζίνης στην αντλία των πρατηρίων υγρών καυσίμων σίγουρα θα τεθεί θέμα επί τάπητος.

Fuel Pass 3: Σενάρια για επαναφορά του επιδόματος

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο για τρίτο κύκλο στο Fuel Pass λόγω τις αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Για τα σενάρια Fuel Pass 3 ρωτούνται καθημερινά μέλη της κυβέρνησης που αφήνουν ένα «παραθυράκι» για την μελλοντική καταβολή του.

Πώς θα πραγματοποιείται η επιδότηση;

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ψηφιακής κάρτας η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Πώς θα γίνει η αίτηση και πώς λαμβάνουμε την ψηφιακή κάρτα;

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει στην πλατφόρμα Fuel Pass στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Η βάρκα ήταν γεμάτη από θησαυρό μέσα σε τσουβάλια!

Εύβοια: Το τρομακτικό πλάσμα που είδε μέσα στο χωράφι την ώρα που μάζευε ελιές

Τουρισμός για Όλους 2024 αίτηση: Πότε ξεκινά;

Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα