Ευχές, εικόνες στιχάκια για την γιορτή της μητέρας 2022

Μία Κυριακή του Μάη που είναι αφιερωμένη μόνο για την μητέρα.

“Μανούλα μου μια φορά με γέννησες και 1000 σε παιδεύω μα 100 σε αγαπώ και 1000 σε λατρεύω…” Η πιο γλυκιά ευχή για σήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας 2022.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε εκείνα τα λόγια που θα συνοψίζουν τα συναισθήματά σας, επιλέξτε γνωστά αποφθέγματα ή προσαρμόστε τις ευχές ανάλογα με το τι θέλετε να προτάξετε: την αστεία πλευρά της, τον ήρεμο χαρακτήρα της, την αφοσίωσή της.

Η γιορτή της Μητέρας, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Οι πρώτες αναφορές για αυτή την γιορτή έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Πολλοί ρωτούν πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2022;

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2022;
Daiga Ellaby Unsplash

Η Γιορτή της Μητέρας, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η αμερικανίδα Άννα Μαρία Τζάρβις ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Το 2022 η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σήμερα Κυριακή 8 Μαϊου.