Γιορτή
Γιορτή

Πότε είναι η γιορτή της γυναίκας 2024;

Η γιορτή της γυναίκας είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα που οι απαιτήσεις της ζωής την αναγκάζουν να αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους και πολλές ευθύνες

Γιορτή
Γιορτή

Πότε είναι η γιορτή της γυναίκας το 2024; Στην γιορτή της γυναίκας, ηρωίδα είναι η μητέρα, η κόρη, η εργαζόμενη, η σύζυγος που φροντίζει το σπίτι και τους γύρω της.

Δικαιώματα που θα έπρεπε να είχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται.

Όλες αυτές οι ευθύνες πέφτουν στους ώμους της. Η προσφορά της είναι τεράστια για αυτό και αξίζει να αναγνωριστεί. Υπάρχουν και άλλες γιορτές όπως η γιορτή της μητέρας. Τι γίνεται όμως με τη γιορτή της γυναίκας;

Η γιορτή της γυναίκας είναι στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Η μέρα αυτή είναι η 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά πως προέκυψε.

Τα τελευταία χρόνια, στόχος της ημέρας είναι μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Το 1911, η Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στη Γερμανία με πρωτοπόρο τη θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν, μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες.

Στη Ρωσία, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Λένιν πείστηκε από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι και καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.