Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Επίδομα βενζίνης αίτηση 2022: Πότε ξεκινά;

Ο στόχος που είχε τεθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν να ξεκινήσουν οι αιτήσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας όμως τόσο η αργία των τραπεζών όσο και οι τελευταίες τεχνικές διευθετήσεις της πλατφόρμας δεν το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινά αμέσως μετά.

Αύριο, Τρίτη 26 Απριλίου, ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων, η οποία θα γίνει ανάλογα με το ΑΦΜ.

Θα πάρουν ένα voucher στο κινητό τους τηλέφωνο και να εξοικονομήσουν μέχρι και 5 ευρώ.

Μέχρι τις 31/07/2022, οι δικαιούχοι αφού κάνουν αίτηση για το επίδομα βενζίνης και δεν το χρησιμοποιήσουν, τότε η κάρτα καταργείται και τυχόν υπόλοιπο επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Μια διαδικασία σαν το freedom pass. Όσοι είναι δικαιούχοι θα πάρουν μια μικρή επιδότηση. Για τρεις ολόκληρους μήνες θα είναι σε ισχύ το μέτρο. Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Θα μπαίνουν στο gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα κάνουν αίτηση και θα παίρνουν την ψηφιακή χρεωστική κάρτα και την πίστωση του ποσού σε αυτή.

Αυτή η επιδότηση καυσίμων 2022 θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων και το οποίο θα είναι στα πρότυπα του freedom pass.

Οι δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων θα παίρνουν ένα κουπόνι από την Τρίτη του Πάσχα όπου εκεί θα υπάρχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη.

Αυτοί που δικαιούνται το επίδομα βενζίνης δεν είναι μόνο οι μη έχοντες, αλλά και αυτοί που ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.
Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Αφού μπουν με τους κωδικούς taxisnet στο σύστημα θα παίρνουν ένα «κουπόνι», το οποίο θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για 60 λίτρα τον μήνα.

Θα εκτυπώνουν μια κάρτα που θα περιέχει ένα ποσό το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου.

Αυτή η επιδότηση θα κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο.

Για παράδειγμα αν βάλει στη Χαλκίδα 180 λίτρα βενζίνης σε ένα τρίμηνο που θα είναι και το όριο, θα πληρώσει 360 ευρώ αν η βενζίνη είναι στα 2 ευρώ το λίτρο. Με την επιδότηση θα πληρώσει 320 ευρώ. Μέγιστο ποσό θα είναι 40 ευρώ το τρίμηνο και θα αφορά περίπου 3.000.000 πολίτες.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ξεκινήσει την λειτουργία της, για τις αιτήσεις, την Τρίτη 26 Απριλίου.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,

29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,

30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα