Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023: Ποια η ύλη και τα εξεταστικά κέντρα;

γραπτοσ διαγωνισμοσ ασεπ, υλη, εξεταστικα κεντρα

Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι προ των πυλών και οι υποψήφιοι ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις μιας και περιλαμβάνει δεκάδες προκηρύξεις.

Σε γεγονός της χρονιάς θα είναι ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ που θα γίνει Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 καθώς αναμένεται η συμμετοχή σε αυτόν να είναι γιγάντια και μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει μαζική συμμετοχή και νέων.

Όσοι πετύχουν στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα μπουν σε μία δεξαμενή από την οποία και θα γίνονται οι διορισμοί στο δημόσιο. Τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, έχουν γίνει γνωστά από τον ΑΣΕΠ. Επισημαίνεται ότι αιτήματα υποψηφίων για αλλαγές εξεταστικών κέντρων δεν γίνονται δεκτά. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα εξεταστούν.

Θα πρέπει να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και στα εξεταστικά κέντρα, 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για να εξεταστούν σε δύο μαθήματα. Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά και στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά.

Όσον αφορά την ύλη για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, οι ενότητες στις οποίες θα εξεταστούν οι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν θέση στο δημόσιο θα είναι ο γραμματικός συλλογισμός, αριθμητικός συλλογισμός, εργασιακή αποτελεσματικότητα και γενικές γνώσεις.

Υπάρχει η προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που εμπεριέχει όλες τις λεπτομέρειες για την την ύλη, τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων, την διαδικασία εξέτασης και βαθμολόγησης, τις ειδικότητες, το χώρο και το χρόνο διεξαγωγής. (Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το newse).

Θα πρέπει παράλληλα να ξέρετε ότι οι φορείς που θα εργαστούν οι επιτυχόντες είναι δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία και υπουργεία. Στον νέο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες του Δημοσίου από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της ΠΕ και της ΤΕ ακόμα και εκπαιδευτικό προσωπικό και νοσηλευτές.