Γυμνάσια Λύκεια 2022: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις;

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου. Οι μαθητές «κερδίζουν» μία ημέρα διακοπών ακόμη. Στη συνέχεια τους περιμένουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 3 Ιουνίου.

Τα γυμνάσια θα κλείσουν τα σχολεία όπως το 2019. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα στα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν για τις καλοκαιρινές διακοπές στις 15 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2022;
Αν δεν υπάρξει παράταση θα κλείσουν τα σχολεία όπως το 2019. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, έληξαν τα μαθήματα γυμνάσια. Photo by Anton Sukhinov on Unsplash

Πέρσι το τελευταίο κουδούνι ήχησε στις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν στις 25 Ιουνίου.

Αφού φέτος δεν υπήρξε παράταση, τα γυμνάσια κλείνουν για εξετάσεις όπως το 2019. Έτσι η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρέσουμε τις γιορτές, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, απέμειναν, ελάχιστες ημέρες ημέρες μάθημα για τα Λύκεια και για τα Γυμνάσια. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε και τις εκδρομές, τότε απομένουν ακόμα πιο λίγες.

Στα τέλη του Μαϊου αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου.

Στην πρώτη λυκείου θα εξεταστούν σε Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία), Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία) και Αγγλικά.

Στην Β Λυκείου σε Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Αγγλικά
και όλα τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α’) περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2)Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) , 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Ιστορία.6)Αγγλικά και 7) Βιολογία.

Η δεύτερη ομάδα (Ομάδα Β’) περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

1) Χημεία, 2) Γεωλογία-Γεωγραφία, 3) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, 4) Θρησκευτικά, 5) Δεύτερη ξένη γλώσσα, 6) Οικιακή Οικονομία και 7)Τεχνολογία-Πληροφορική

Η τρίτη ομάδα (Ομάδα Γ’) περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1) Μουσική -Καλλιτεχνικά 2) Φυσική Αγωγή.