Πότε είναι το Halloween 2023;

Halloween 2023: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και τι γιορτάζεται – Δείτε τα έθιμα για το Χάλογουιν.

Ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γιορτάζεται και στην Ελλάδα και θυμίζει έναν συνδυασμό αποκρεών και καλάντων.

Οι ειδικοί διαφωνούν για τις απαρχές αυτής της εορτής. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ανέκαθεν ήταν χριστιανική γιορτή.

Άλλοι πιστεύουν ότι πολλές από τις παραδόσεις του Χάλογουιν έχουν τις ρίζες τους στις κελτικές γιορτές τέλους της σοδειάς, ιδιαιτέρως στον ιρλανδικό εορτασμό του Samhain, ο οποίος ενσωματώθηκε αργότερα στο χριστιανικό εορτολόγιο.

Το Halloween είναι μια γιορτή που γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων.

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στην αρχαία κελτική γιορτή Samhain, η οποία γιορταζόταν την ίδια ημέρα και σηματοδοτούσε το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του χειμώνα.

Οι αρχαίοι Κέλτες πίστευαν ότι την παραμονή του Samhain, οι κόσμοι των ζωντανών και των νεκρών ήταν ανοιχτοί και οι ψυχές των νεκρών μπορούσαν να επιστρέψουν στη γη. Για να τους αποτρέψουν να προκαλέσουν κακό, οι Κέλτες έκαναν φωτιές και άναβαν κεριά, φορούσαν αποκριάτικα κοστούμια και έβγαιναν έξω τραγουδώντας και χορεύοντας.

Με την πάροδο του χρόνου, η γιορτή του Halloween εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες και υιοθέτησε νέες παραδόσεις, όπως το trick-or-treating, το carving κολοκύθας και τα πάρτι μεταμφιεσμένων.

Τα έθιμα του Halloween

Σήμερα, το Halloween είναι μια δημοφιλής γιορτή σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι άνθρωποι γιορτάζουν το Halloween με διάφορους τρόπους, όπως:

-Trick-or-treating: Τα παιδιά ντυμένα με αποκριάτικα κοστούμια πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας γλυκά, με την απειλή ότι θα κάνουν μια φάρσα στον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν δεν τους δώσει γλυκά.

-Carving κολοκύθας: Οι άνθρωποι κόβουν κολοκύθες σε σχήμα φαντασμάτων, μάγισσας ή άλλων τρομακτικών μορφών και τοποθετούν μέσα τους ένα κερί.

-Πάρτι μεταμφιεσμένων: Οι άνθρωποι ντύνονται με αποκριάτικα κοστούμια και πηγαίνουν σε πάρτι για να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν το Halloween.

Το Halloween είναι μια γιορτή που συνδυάζει τον τρόμο με την διασκέδαση. Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να αφεθούν ελεύθεροι και να γιορτάσουν τον ερχομό του χειμώνα.

Πότε είναι το Χάλογουιν 2023;

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου που είναι παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων. Το 2023, το Χάλογουιν θα γιορταστεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Επιδόματα σήμερα

Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ένα απίστευτο θέαμα στα νερά στην Εύβοια

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Πότε λήγουν οι επιταγές για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" και ποιοι χάνουν την επιδότηση;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα