Ηλεκτρονικό Τσιγάρο – 4 συμβουλές ατμίσματος για έλεγχο θερμοκρασίας

Ο κόσμος του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ένας κόσμος συνεχούς ανακάλυψης και γνώσης που θα εκπλήξει ιδιαίτερα όσους θελήσουν να ασχοληθούν παραπάνω είτε από χόμπι είτε για να μάθουν όσα περισσότερα μυστικά αλλά και συμβουλές μπορούν. Είναι βέβαιο ότι ξεκινώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε και οι συμβουλές από τους ειδικούς είναι πάντα πολύ χρήσιμες.

Το πώς πρέπει να ατμίζουμε για να ελέγχουμε τη θερμοκρασία είναι ένα βασικό στάδιο που πρέπει να γνωρίζουμε αλλά και να εξοικειωθούμε με αυτό.

Οι περισσότερες συσκευές του εμπορίου μας δίνουν τη δυνατότητα να ορίσουμε τη δική μας θερμοκρασία ή ακόμη και να επιλέξουμε από διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές. Εάν είμαστε αρχάριοι στον κόσμο του ατμίσματος, είναι βέβαιο ότι δεν θα ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο! Θα δούμε παρακάτω τέσσερις βασικές συμβουλές ατμίσματος για έλεγχο της θερμοκρασίας για να αποκτήσουμε μια πιο βαθιά και περιεκτική γνώση σχετικά με τη ρύθμιση της καλύτερης θερμοκρασίας για τον ατμοποιητή μας! Οι συσκευές που παρέχουν προκαθορισμένη θερμοκρασία δίνουν ένα ικανοποιητικό εύρος ατμίσματος, αφήνοντας μας ικανοποιημένους από την ποιότητα του ατμού που παράγεται. Για να γίνει σωστά η ατμοποίηση πρέπει και η ποσότητα του υγρού που πάει στην αντίσταση να είναι συγκεκριμένη. Εάν υπάρχει υπερτροφοδοσία η αντίσταση υπερθερμαίνεται και έχουμε αλλοίωση του καπνού. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν βάλουμε παραπάνω ποσότητα υγρού, ο ατμός γίνεται ακόμη πιο φτωχός γιατί όσο περισσότερη είναι η ποσότητα που πηγαίνει στην αντίσταση τόσο περισσότερος χρόνος και ενέργεια απαιτούνται.

1. Ξεκινάμε με χαμηλότερη ισχύ και ανεβαίνουμε σταδιακά. Όταν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, ξεκινάμε με χαμηλότερη ισχύ και σιγά-σιγά ανεβάζουμε θερμοκρασία. Αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε τη σωστή θερμοκρασία για τη συσκευή μας και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα την υπερθερμάνουμε.

2. Χρησιμοποιούμε ένα υγρό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας της συσκευής μας, αρχικά χρησιμοποιούμε ένα υγρό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Αυτό θα μας επιτρέψει να ατμίζουμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε υψηλότερη θερμοκρασία χωρίς να αισθανόμαστε τη σκληρότητα της νικοτίνης αν όμως παρόλα αυτά αντιμετωπίζουμε δυσκολία τότε η Alter Smoke είναι εδώ να μας συμβουλέψει κατάλληλα.

 3. Διατηρούμε τη συσκευή μας καθαρή. Εάν η συσκευή μας δεν λειτουργεί καλά ή αν παράγει γεύση καμένου, αυτό μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση κόκκων μέσα στον ατμοποιητή. Ο τακτικός καθαρισμός της συσκευής μας θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη γεύση του ατμίσματος μας υπέροχη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο ατμοποιητής πρέπει να βρίσκεται σε καλή λειτουργική κατάσταση γιατί διαφορετικά αλλοιώνεται η γεύση αλλά και η ποιότητα του ατμού με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην απολαμβάνει την ικανοποίηση που προσφέρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Άρα πρέπει να αλλάζουμε τακτικά τις κεφαλές των ατμοποιητών ή ακόμη και τον ίδιο τον ατμοποιητή.

 4. Ρύθμιση ισχύος για έλεγχο της θερμοκρασίας. Η ισχύς του ηλεκτρικού ρεύματος που περνάει από τον ατμοποιητή είναι καθοριστικής σημασίας για τη συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα αλλά και την θερμοκρασία του ατμού που παράγεται. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές συσκευές ενσωματώνουν και ηλεκτρονικά κυκλώματα ώστε να μεταβάλλεται όπου απαιτείται η τάση του ρεύματος. Υπάρχουν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα ελέγχου της θερμοκρασίας που αναλαμβάνουν να μειώσουν τη θερμοκρασία σε περίπτωση που η θερμοκρασία έχει ανέβει σε επίπεδα μεγαλύτερα από αυτά που έχουν τεθεί από τον χρήστη.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ο κόσμος του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει και αυτός τις συμβουλές του αλλά και τις ιδιαιτερότητές του και σίγουρα απαιτείται μεγαλύτερη ενασχόληση του χρήστη. Ιδιαίτερα όλοι οι καινούριοι χρήστες είναι εύκολο να απογοητευτούν γρήγορα γιατί η πιθανότητα να κάνουν λάθη είναι μεγάλη είτε λόγω έλλειψης γνώσης είτε λόγω έλλειψης χρόνου. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό βήμα να γνωρίζουμε εκ των προτέρων κάποια πράγματα και να δώσουμε και την πρέπουσα σημασία. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται περίπλοκο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν είναι , χρειάζεται όμως να δοθεί σημασία σε λεπτομέρειες ώστε να μην χαθεί η αίσθηση της απόλαυσης και της ευχαρίστησης ακόμη και στους πιο απαιτητικούς χρήστες.