Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ αίτηση: Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια;

Κοινωνικό τιμολόγιο: Ξεκίνησαν αιτήσεις – πώς θα δείτε αν είστε και εσείς δικαιούχοι για να έχετε χαμηλές χρεώσεις στο ρεύμα;

Πέρσι η αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου όπου ευάλωτα νοικοκυριά μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Φέτος ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα.

Ήδη στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ υπάρχει η σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις με τα οικονομικά στοιχεία του 2021. Έτσι, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίο ΚΟΤ της ΔΕΗ θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της ΗΔΙΚA και να καταθέσουν αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet

Με την παρέλευση διμήνου, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ

Η καταλητική προθεσμία για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για την υποβολή νέας αίτησης είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Για να δουν οι πολίτες ποιες είναι οι προϋποθέσεις και εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ), θα πρέπει να μπουν στο idika.gr και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται έτσι ώστε και γίνετε και εσείς δικαιούχος.

Θα δουν μια φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.

Τέλος, για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί [Υποβολή Αίτησης].

ΗΔΙΚΑ ΚΟΤ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ, ΗΔΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ
Φέτος οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ

Κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ:

Στην κατηγορία ΚΟΤ Α, εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στην κατηγορία ΚΟΤ Β μπαίνουν όσοι έχουν ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 9.000 ευρώ. Τα κριτήρια για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος είναι 13.500 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, είναι 15.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη είναι 18.000 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη είναι 24.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη είναι 27.000 ευρώ.