Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2023: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Ηλιακός θερμοσίφωνας με επιδότηση: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης
Ηλιακός θερμοσίφωνας με επιδότηση: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα; Γράφει ο Γιώργος Κουτσελίνης

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο gov.gr; Σύμφωνα με την κυβέρνηση η ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα έχει επιδότηση και θα ανακοινωθεί επίσημα τους πρώτους μήνες του 2023. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται να επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, προκειμένου τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Πριν την άνοιξη του 2023 σύμφωνα με το newse, θα αρχίσει το πρόγραμμα για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα έχει επιδότηση με προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ και μάλλον θα πάμε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 με χρονικό ορίζοντα πριν την άνοιξη του 2023.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα, που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς, προβλέπει μέσο κόστος αγοράς από 800 έως και 1.000 ευρώ.

Ακούγεται ότι θα είναι τα ίδια κριτήρια όπως και με το πρόγραμμα ανακυκλώνω συσκευή. Όποτε θα κάνουμε την παρακάτω υπόθεση με βάση το πρόγραμμα που έτρεξε το καλοκαίρι.

-Στην 1η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 50% επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

-Στην 2η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 45% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

-Στην 3η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 35% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

-Τέλος, στην 4η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 30% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι άνω των 20000 ευρώ.

NEWSE: Όλα τα νέα για τις προκηρύξεις και τα επιδόματα.

Εύβοια: «Το έστρωσε» σε πολλές περιοχές – Που έχει χιονοκαταιγίδες

Χιόνι πέφτει στα βουνά της Εύβοιας

Αλιβέρι: Έρχεται ένα διαφορετικό κόκκινο λεωφορείο

Προκήρυξη 9κ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΦΚΑ;

Food market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις; [Ημερομηνία]

Μουσείο Ακρόπολης προσλήψεις: Πότε ξεκινούν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο The Voice of Greece;

Ακολουθήστε το newse.gr στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις