Υπουργείο Παιδείας: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις πανελλήνιες

Νωρίτερα από κάθε άλλη στιγμή δόθηκαν στην δημοσιότητα οι ημερομηνίες όπου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως φαίνεται τα σχολεία θα κλείσουν αρκετά νωρίς.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις έρχονται το 2022 με χιλιάδες υποψηφίους να ετοιμάζονται….

Δείτε ποιο θα είναι το πρόγραμμα των πανελληνίων 2022 και το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις.

Το πρόγραμμα των πανελληνίων 2022, ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως σας είχαμε γράψει υπήρχαν πληροφορίες, και φαίνονταν να κάνουν πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων θα γίνει στις 3 Ιουνίου 2022. Η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων θα γίνει στις 2 Ιουνίου 2022.

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση των βάσεων , αυτή αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου, καθώς υποψήφιοι για Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, δίνουν τις προκαταρκτικές εφέτος την Ανοιξη και από την πορεία αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί αν οι υποψήφιοι μάθουν νωρίτερα τις βάσεις .

Αυτό που αλλάζει στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές που θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022 δεν θα έχουν μείωση της ύλης μιας και δεν υπήρξαν κενά και λειτούργησαν τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση.

Πριν από το Πάσχα είχαν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους.

Πανελλήνιες 2022: Τι θα γίνει με το μηχανογραφικό και την ΕΒΕ
Ήδη οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα συμπληρώσουν ένα διαφορετικό μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν προσθήκες σχολών αλλά και «άνοιγμα» τμημάτων σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. (Nathan Dumlao/Unsplash)

Το υπουργείο παιδείας θέλει να ξεκινήσουν οι αλλαγές από φέτος, ακόμα κι αν είναι σε περιορισμένο βαθμό.

Ήδη οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα συμπληρώσουν ένα διαφορετικό μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν προσθήκες σχολών αλλά και «άνοιγμα» τμημάτων σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Το ίδιο ισχύει και για το μηχανογραφικό. Θα υπάρξει όπως και πέρσι διπλό μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια και θα υποβληθεί όπως και πέρυσι για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ.

Όσον αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ΕΒΕ όπως την λέμε, τα πανεπιστήμια θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τους συντελεστές.

Πολλά τμήματα, βλέποντας άδεια αμφιθέατρα, θα αλλάξουν τους συντελεστές. Έτσι θα τον μειώσουν για να εισέλθουν περισσότεροι φοιτητές.