Εύβοια: Έπινε καφέ και έπαθε πλάκα με αυτό που είδε!

Μία απίθανη παρέα είχε ένας κάτοικος στην Εύβοια την ώρα που έπινε καφέ. Πιο συγκεκριμένα έγινε στο Αυλωνάρι.

Την ώρα που έπινε καφέ στην Εύβοια, κατέβηκε από τον ουρανό και κάθισε για λίγο δίπλα του. Το χάιδεψε και λίγα λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε στα σύννεφα στην Εύβοια.

Δείτε πως περιγράφει την συνάντηση ο Βασίλης Μαυρομάτης στο avlonari such a lovely place:

Δείτε τι είπε για την παρέα του στην Εύβοια

Η ζωή είναι όμορφη και υπάρχει στα απλά, στα λιτά, στα απέριττα..
Όλα στη ζωή μας έχουν την σημασία τους..
Υπάρχουν αξίες που δεν φθείρονται στο χρόνο..
Γνωρίζετε και δεν κρύβεται άλλωστε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμάμε, όπως είναι ο Βασίλης, ό πρόεδρος του χωριού μας..
Από το πρωί τρέχει για τις ανάγκες του δήμου και μετά στη σκληρή βιοπάλη..
Έτσι χαρήκαμε για τις φωτογραφίες που μας έστειλε και τα λόγια του :
“Κοίτα φίλε ήρθε στη αποθήκη έξω που δούλευα κάθισε δίπλα από τον καφέ μου το χάιδεψα κάθισε κάνα δυο λεπτά και έφυγε..”
Ένα μικρό χελιδόνι… 

Χελιδόνι στο Αυλωνάρι
Το χελιδόνι που βρήκε παρέα στο Αυλωνάρι/ πηγή: facebook.com, Βασίλης Μαυρομάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κάρυστος νέα: Η κίνηση που έκανε γονείς και μαθητές να δακρύσουν

Δες τι έπαθε ένας Ευβοιώτης που δεν φοβήθηκε τον κορωνοϊό!

Αυτά είναι νέα! Ήταν αγκαλιασμένοι για ώρες στη Χαλκίδα!

Αξίζει να σας πούμε ότι δύσκολες ώρες πέρασαν τα χελιδόνια με την κακοκαιρία που είχαμε την Κυριακή 5 Απριλίου στην Νότια Εύβοια. Δες τι περίεργο έγινε στα σπίτια των κατοίκων στην Νότια Εύβοια.  Τα χελιδόνια, σύμβολο της άνοιξης έρχονται κάθε χρόνο φέρνοντας την άνοιξη.  Όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, το χελιδόνι είναι αποδημητικό πτηνό και ανήκει στην τάξη των στρουθιόμορφων. Το μέγεθος τους είναι 12-22 cm ανάλογα το είδος στο οποίο ανήκουν καθώς και το χρώμα τους. Μεταναστεύουν κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη, στα μεσογειακά κλίματα από τον Μάρτιο προκειμένου να αναπαραχθούν και στις αρχές του φθινοπώρου μεταναστεύουν προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής.

Προς εξαφάνιση τα χελιδόνια…

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία των πληθυσμών των κοινών πουλιών της Κύπρου που παρουσιάζουν πρωτόγνωρη μείωση σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις. Σημαντικές πτώσεις παρουσιάζουν οι αριθμοί των χελιδονιών Ηirundo rusticaκ, των καρακαξών Ρica pica και των σγαρτιλιών Cardueliscarduelis.

Όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, σύμφωνα με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν έγκυρα συμπεράσματα για τις πληθυσμιακές τάσεις για τα κοινά πουλιά του Κύπρου επειδή η παρακολούθηση βρίσκεται σε αρχικά στάδια.

Τα τρία κοινά είδη πουλιών που παρουσιάζουν μείωση με βάση τα στοιχεία της Κύπρου, εξαρτώνται, σε κάποιο βαθμό, από γεωργικά οικοσυστήματα και η πτώση των αριθμών τους ενδεχομένως να συνδέεται με την εντατικοποίηση της γεωργίας, ένα φαινόμενο που έχει αποδεδειγμένα συνδεθεί με τη φθίνουσα πληθυσμιακή κατάσταση πουλιών σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Γεωργίας και το Ταμείο Θήρας για την καθιέρωση ενός συστηματικού προγράμματος καταγραφής πουλιών γεωργικών περιοχών, η παρακολούθηση των οποίων αποτελεί υποχρέωση για όλα τα κράτη μέλη στο πλαίσιο παρακολούθησης της εφαρμογής της ΚΑΠ.