Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά 2023; Θα υπάρξει απεργία στα ΜΜΜ και στα δρομολόγια των πλοίων;

καιρο, πρωτομαγια, απεργια μμμ, δρομολογια πλοιων

Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν, και δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη αναζητούν τις επόμενες αργίες του 2023. Και βέβαια η επόμενη αργία είναι της Πρωτομαγιάς. Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά και που θα υπάρχει απεργία;

Πολλοί περιμένουν ήδη με ανυπομονησία την επόμενη τριήμερη απόδρασή τους που τους προσφέρει η εορτή της Πρωτομαγιάς 2023.

Τι ημέρα πέφτει η Πρωτομαγιά 2023;

Η Πρωτομαγιά 2023 φέτος πέφτει ημέρα Δευτέρα. H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών στις 20 Ιουλίου 1889 (Εργατική Πρωτομαγιά) κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886.

Καιρός Πρωτομαγιάς 2023: Θα βρέχει;

«Ναι μεν, αλλά» από τους μετεωρολόγους έχει ο καιρός της Πρωτομαγιάς 2023. Τα τελευταία στοιχεία και η πρόγνωση δείχνουν έναν καιρό με υψηλές θερμοκρασίες.

Την άνοιξη κανείς δεν τη σταματά πλέον και έτσι ο καιρός της Πρωτομαγιάς το 2023 ΄θα έχει μπόλικη άνοιξη.

Ο καιρός την αργία της Πρωτομαγιάς θα είναι ίδιος με αυτής της εβδομάδας όπου το πρωί έχει καλό καιρό και αργότερα συννεφιάζει. Το θετικό που κρατάμε για τον καιρό της Πρωτομαγιάς είναι οι υψηλές θερμοκρασίες.

Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΜ

Κάθε χρόνο, η Πρωτομαγιά φέρνει απεργία στα ΜΜΜ. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνουν απεργία ή στάση εργασίας για την Πρωτομαγιά 2023.

Φέτος, ακόμα, δεν έχει βγει σχετική ανακοίνωση για το αν θα υπάρχει απεργία στα ΜΜΜ. Το 2022, υπήρξε απεργία στα ΜΜΜ που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, στη ΣΤΑΣΥ την Πρωτομαγιά είχαμε 24ωρη απεργία στα δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ.

Λεωφορεία και τρόλεϊ είχαν στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δρομολόγια πλοίων την Πρωτομαγιά

Αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων την Πρωτομαγιά. Θα γίνει 24ωρη Πανελλαδικής απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Έτσι δεν θα υπάρχουν δρομολόγια πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαϊου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.