Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός 2022;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αύξηση.

Το θέμα είναι πόση θα είναι η αύξηση και από ότι φαίνεται θα είναι λίγο πιο μεγάλη από ότι αναμένονταν. Αιτία η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που καθημερινά ταλανίζει τα νοικοκυριά μιας και σε όλους τους τομείς της οικονομίας υπάρχει αύξηση τιμών εκτός από τους μισθούς.

Άνθρωποι της κυβέρνησης μελετούν πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας
Άνθρωποι της κυβέρνησης μελετούν πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας, φωτογραφία Markus Spiske/unsplash

Άνθρωποι της κυβέρνησης μελετούν πρόσθετες παρεμβάσεις για την ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων.

Τι είναι ο κατώτατος μισθός; Ο κατώτατος μισθός είναι η χαμηλότερη ωριαία, ημερήσια ή μηνιαία αμοιβή που οι εργοδότες υποχρεούνται, βάσει του νόμου, να καταβάλλουν στους εργαζομένους τους. Ισοδύναμα, είναι ο χαμηλότερος μισθός με τον οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να πληρώνονται για την εργασία τους.

Μετά τις 15η Απριλίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός 2022, ο οποίος θα ισχύσει την Πρωτομαγιά.

Η τελική εισήγηση θα γίνει πριν το τέλος Απριλίου με όλα τα σενάρια να είναι στο τραπέζι.

Το επικρατέστερο σενάριο φέρνει τον κατώτατο μισθό να ξεπερνά τα 700 ευρώ και τη νέα αύξηση να ξεπερνά το 6%, ήτοι να υπερβαίνει τον μέσο πληθωρισμό του πρώτου τριμήνου 2022.