Επίδομα
Επίδομα

Επίδομα θέρμανσης αίτηση 2024: Πότε έρχονται οι πληρωμές;

Πότε ξεκινά η αίτηση και πότε γίνεται η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2024 – Πότε χάνεται το επίδομα θέρμανσης 2024 – Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές για το επίδομα θέρμανσης 2024

Επίδομα θέρμανσης αίτηση 2024: Πότε είναι οι πληρωμές;
Επίδομα θέρμανσης αίτηση 2024

Τι είναι το επίδομα θέρμανσης και πότε γίνονται οι αιτήσεις και οι πληρωμές;

Το επίδομα θέρμανσης και ο υπολογισμός του γίνεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω κάτω είναι οι ίδιοι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης όπου θα πρέπει να κάνουν αίτηση και να υπάρχουν τα ανάλογα παριστατικά.

Πότε ξεκινά η αίτηση και πότε γίνεται η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2024;

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2024 από τους δικαιούχους λήγει συνήθως το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη ενώ δύο με τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα καταβάλλεται η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100- 1.000 ευρώ.

Ένα σημαντικό βοήθημα για όσους πληρώνουν για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες είναι το επίδομα θέρμανσης που πιστώνεται και φέτος.

Μετά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα myθέρμανση έρχεται η πληρωμή για το επίδομα.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης; Πέρσι, στις 21 Δεκεμβρίου 2023, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση η πρώτη δόση της πληρωμής για το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι τα ποσά στους δικαιούχους να καταβάλλονται, σταδιακά ανάλογα με το χρόνο υποβολής των αιτήσεων σε συνδυασμό με τα παραστατικά αγοράς.

Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται τον Δεκέμβριο, με τους παλαιούς δικαιούχους να είναι οι πρώτοι που πληρώνονται και πιθανότερα προς τα τέλη του ίδιου μήνα οι νέοι.

Οι επόμενες καταβολές είναι το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο.

Η πληρωμή μπαίνει ξανά και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη δόση, πάντα πέφτει για το τέλος Φεβρουαρίου, για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων.

Το επίδομα θέρμανσης μπαίνει και τρίτη φορά στο τέλος Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου.

Πότε χάνεται το επίδομα θέρμανσης 2024;

Σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι χάνουν το επίδομα θέρμανσης 2024 αν έκαναν λάθος καταχώρηση IBAN και αριθμού παροχής.

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές για το επίδομα θέρμανσης 2024;

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών για το επίδομα θέρμανσης 2024 πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να σπεύσουν οι να δηλώσουν μια σειρά από στοιχεία για να λάβουν οι ένοικοι το επίδομα θέρμανσης.

Θα πρέπει να δηλωθεί ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας, ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει και ο αριθμός της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,

Πολύ σημαντικό είναι να δηλωθούν και τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης και το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Λίγα λόγια για το επίδομα θέρμανσης 2024

Σε αυτό το άρθρο μάθαμε για το πότε ξεκινά η αίτηση και πότε γίνεται η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2024. Μάθαμε επίσης πότε μπορεί να χαθεί το επίδομα θέρμανσης 2024 και τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές.