ΕΕΤΑΑ ΚΔΑΠ: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές;

Πότε ξεκινά η αίτηση ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Πολλοί γονείς ίσως να μην ξέρουν τι είναι τα ΚΔΑΠ. Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ή αλλιώς ΚΔΠΑ, είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ,που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Πολλοί ανησυχούν μήπως έχασαν τις προθεσμίες. Σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μπορεί να έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αλλά αυτό δεν αφορά την ΕΕΤΑΑ αλλά τους δήμους.

Πέρσι είχε κριθεί απαραίτητο και είχε δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΕΕΤΑΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

To 2021 οι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς είχαν ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα η υποβολή των αιτήσεων χωρίς να υπάρχει κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να βγει η στις αρχές του καλοκαιριού.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ θα έχουν οι εργαζόμενοι που είναι
υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Αίτηση για ΚΔΑΠ 2022 και παιδικούς σταθμούς μπορούν να κάνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Επίσης αίτηση ΚΔΑΠ μπορούν να συμπληρώσουν μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Πέρσι είχε κριθεί απαραίτητο και είχε δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΕΕΤΑΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα Φωτογραφία fran, unsplash

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος το οποίο δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις 33.000 € για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 36.000 € για αιτούντεςς που έχουν έως τρία παιδιά, 39.000 € για αιτούντες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και 42.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε και άνω.

Και φέτος αναμένεται να είναι ανάλογα τα κριτήρια επιλογής.