Πληρωμή
Πληρωμή

Επίδομα ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ;

Πότε ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024 – Ποιες οι ημερομηνίες

Επίδομα ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024
ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024 πληρωμή

Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος ΚΕΑ – Ποια ημέρα θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ τα χρήματα από το βοήθημα του ΟΠΕΚΑ;

Η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024, γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2024.

Όλα τα προηγούμενα γίνονται, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής του επιδόματος ΚΕΑ που είναι σημαντική βοήθεια για χιλιάδες οικογένειες στην χώρα μας.

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024 στους δικαιούχους του επιδόματος;

Η πληρωμή του επιδόματος ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2024 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου 2023 και έχει εγκριθεί.

Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης μέρας, τα χρήματα για το ΚΕΑ, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πόσο είναι το ποσό της πληρωμής για το επίδομα ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα του επιδόματος ΚΕΑ που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι από το επίδομα ΚΕΑ, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους.

Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ, μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.