ΚΕΑ πληρωμή Οκτωβρίου 2022: Πότε θα πληρωθεί

κεα οκτωβριου 2022, πληρωμη κεα, κεα αιτηση, πληρωμή κεα, κεα πληρωμη οκτωβριου 2022, ποτε μπαινει το κεα, επιδομα κεα πληρωμη

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Οκτωβρίου 2022 – Ποια ημέρα θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ;

Η πληρωμή στους δικαιούχους ΚΕΑ γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022. Όλα τα προηγούμενα γίνονται, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής.

Πότε ξεκινά η πληρωμή ΚΕΑ Οκτωβρίου 2022;

Η πληρωμή του ΚΕΑ Οκτωβρίου 2022 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2022 δηλαδή την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Λόγω της αργίας και της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 τις απογευματινές ώρες τα χρήματα για το επίδομα ΚΕΑ, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών

Πόσο είναι το ποσό για το επίδομα ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι από το επίδομα ΚΕΑ, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.