Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Σεπτεμβρίου;

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022; Πόσα χρήματα θα πάρουν τελικά οι δικαιούχοι;

Η πληρωμή στους δικαιούχους ΚΕΑ γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022. Όλα τα προηγούμενα γίνονται, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής.

Πότε ξεκινά η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022;

Η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022 στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Αυγούστου 2022 και έχει εγκριθεί. Θα πραγματωθεί την τελευταία εργάσιμη του Σεπτέμβρη 2022 δηλαδή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών.

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Σεπτεμβρίου
Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Πόσο είναι το ποσό για το επίδομα ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.