Κετογονική δίαιτα: Ποια η λύση για να χάσεις τα κιλά!

 κετογονικη διαιτα

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για δίαιτα. Αυτό βέβαια που λέμε κάθε τρεις και λίγο, είναι η αναζήτηση συμβουλής από ειδικούς. Απλώς εμείς θα κάνουμε μία αναφορά με όσα έχουμε συγκεντρώσει από το διαδίκτυο. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε ειδικοί.

Η κετογονική δίαιτα συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω του αποτελέσματος που έχει για να χάσει κάποιος βάρος. Λένε ότι ενεργοποιεί και μέσα από κάποιες τροφές κάνει το σώμα μας να κάψει το λίπος. Οι ειδικοί λένε ότι πάρα πολύ καλό κάνει το τρέξιμο και το περπάτημα για να χάσεις βάρος. Οι γυναίκες βέβαια ανησυχούν περισσότερο για την κυτταρίτιδα αλλά υπάρχουν πολλές λύσεις φτάνει να το ψάξεις αρκετά.

Τι είναι η κετογονική δίατα;

Είναι μία δίαιτα διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία δίαιτα που βασίζεται όχι στην τροφή που σε κάνει να χάσεις κιλά αλλά στην τροφή που είναι φουλ στο λίπος.

Βέβαια να είναι γεμάτα από λίπος αλλά να είναι και υγιεινό. Με απλά λόγια, η δίαιτα προϋποθέτει τη μείωση των υδατανθράκων και την αυξημένη πρόσληψη λίπους και πρωτεϊνών.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε με την κετογονική δίαιτα:

Δεν πρέπει με τίποτα να φάμε σάλτσες, οι οποίες είναι γεμάτες από υδατάνθρακες: Λένε ότι δεν πρέπει να φάμε σάλτσα barbecue, dressings για σαλάτες με ζάχαρη και διάφορες dipping sauces.

Αν θέλεις να κάνεις σωστά την κετογονική δίαιτα πρέπει να πεις όχι στο ψωμί άλλα σε πολλά προϊόντα άρτου όπως τα κράκερ, μπισκότα, λευκό ψωμί και ντόνατς.

Βέβαια σου έχω και ένα tip που δεν θα αρέσει καθόλου στους φίλους μας τους μακαρονάδες. Όσοι λατρεύουν τα μακαρόνια δεν θα χαρούν και πολύ με την κετογονική δίαιτα μιας και θα πρέπει να περιορίσουν τα μακαρόνια και γενικά τα ζυμαρικά.

Για όσους είναι γλυκούληδες και τους αρέσει η ζάχαρη. Και εδώ σου έχω κακά νέα. Δεν πρέπει να την βάλεις στο στόμα σου. Πρέπει να πεις αντίο στα παγωτά και σε οτιδήποτε έχει ζαχαρούλα.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα