Αυτά είναι νέα στη Χαλκίδα! Ο κούκλος που έκανε όλους να παραμιλούν!

Τράβηξε όλα τα βλέμματα και όλοι τον κοιτούσαν με θαυμασμό.

Ένας κούκλος που έκανε την εμφάνιση του στη Χαλκίδα. Πάντως δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα μιας και συνέχισε ήρεμα να απολαμβάνει την βόλτα του. Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει στο να δέχεται τα κομπλιμέντα.

Διαβάστε και άλλες ειδήσεις από τη Χαλκίδα:

Ένα περίεργο πλάσμα που βρέθηκε σε παραλία στην Εύβοια

Κάνεις βόλτα στη Χαλκίδα και έχεις πονοκέφαλο; Μήπως να ανησυχείς

Τι κρύβεται μέσα σε αυτά τα δέντρα στη Χαλκίδα;

Είναι συμπαθητικός και έχει λευκό χρωματάκι. Η μυτούλα του είναι κόκκινη και αυτό το κάνει ακόμα πιο γλυκό. Εκεί που έκανε την βόλτα του, τον θαύμασαν. Ήταν στη Χαλκίδα στο πάρκο του λαού. Όσοι έκαναν τον περίπατο τους τις απογευματινές ώρες, είμαστε σίγουροι ότι τον πέτυχαν κάπου να κολυμπά στα νερά των πηγών.

Ο κούκλος στη Χαλκίδα και η γρηγοράδα του

Θα πρέπει να σου πούμε και λίγα λόγια για την ζωή του. Δεν του αρέσει το ίδιο μέρος και επιλέγει να μεταναστεύει. Δεν μεταναστεύει περπατώντας αλλά πετώντας και μάλιστα πολύ ψηλά. Είναι πολύ γρήγορος και αν τον συγκρίνεις με άλλα πουλιά, υπερέχει στην γρηγοράδα.

Κανένα άλλο πουλί, να είστε σίγουροι δεν φτάνει την ταχύτητα με την οποία κινείται είτε στο νερό είτε σtον αέρα. Όσον αφορά το φαγητό,του αρέσει να τρώει υδρόβια φυτά. Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να τα βρει μιας και έρχονται μπροστά του όταν τσαλαβουτά στα ρηχά νερά.

Ο κούκλος στη Χαλκίδα έχει και φωνή!

Ένα συνήθειο που κάνει είτε κολυμπά είτε στέκεται είναι να διπλώνει το ένα πόδι πίσω στην πλάτη. Δεν είναι υπέροχος μόνο να τον βλέπεις αλλά και να τον ακούς. Μαθαίνουμε ότι παράγει μια ποικιλία φωνών.

Παρόλο που είναι κούκλος, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν το έχει πάρει πάνω του αλλά είναι και πολύ κοινωνικός. Βέβαια στην περίοδο της αναπαραγωγής απομονώνεται.

Αυτός είναι ο κούκλος στη Χαλκίδα

Ένας κούκλος κύκνος έκανε την βόλτα του στο πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα (πηγή φωτογραφίας: Κατερίνα Κούρνη)
Ένας κούκλος κύκνος έκανε την βόλτα του στο πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα (πηγή φωτογραφίας: Κατερίνα Κούρνη)

Χαλκίδα νέα: Λίγα λόγια για την πρωτεύουσα της Εύβοιας

Η Χαλκίδα βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Χαλκίδα πληθυσμός

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.

Χαλκίδα αξιοθέατα

  • Υπήρχε η θρυλική πηγή της Αρέθουσας. Εκεί σώζονται τα ερείπια κλίμακας αποτελούμενης από τέσσερις βαθμίδες λαξευμένες στο βράχο, η οποία οδηγούσε προφανώς σε βωμό.
  • Λίγο πιο πάνω, στον περιφερειακό δρόμο, που οδηγεί στη Βόρεια Εύβοια συναντάμε τις Καμάρες. Πρόκειται για καλοδιατηρημένα απομεινάρια αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου.
  • Την παραλία της Χαλκίδας κοσμούν το Κόκκινο Σπίτι, το Δημαρχείο, το Σπίτι με τα Αγάλματα και άλλα, απομεινάρια μιας πρόσφατης εποχής αίγλης.
  • Υπάρχει το νεοκλασσικό κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Βρίσκεται στο κέντρο και φιλοξενεί σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς από την Εύβοια.
  • Το Κάστρο του Καρά Μπαμπά, είναι ό,τι έχει απομείνει από την περίφημη οχύρωση της πόλης, που κράτησε αιώνες και καταστράφηκε εν ονόματι ενός ανόητου εξωραϊσμού στα τέλη του 19ου αιώνα. Βρίσκεται στην Βοιωτική πλευρά της Χαλκίδας.
  • Ακριβώς κάτω από το κάστρο υπάρχει η ιστορική Παλαιά Γέφυρα Ευρίπου, διαχρονικό σύμβολο της Χαλκίδας.
  • Κοντά στη γέφυρα του Ευρίπου, στο κέντρο της παλαιάς πόλης της Χαλκίδας, βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Παρασκευής μία μεγάλη τρίκλιτη βασιλική, που θεωρείται σήμερα σαν το μοναδικό ακέραιο ελληνικό παλαιοχριστιανικό μνημείο (6ος-8ος αιώνας).