Ρινοπλαστική και Διαμόρφωση Διαφράγματος: Επέμβαση και χρόνος ανάρρωσης

Η ρινοπλαστική, ή αλλιώς πλαστική μύτης, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως. Πολλοί διάσημοι αλλά και απλοί άνθρωποι την επιλέγουν καθημερινά, όχι μόνο για να διορθώσουν ένα πρόβλημα στο διάφραγμα, αλλά και για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους και, κατ’ επέκταση, την αυτοπεποίθησή τους.

Ρινοπλαστική: Ποιοι την επιλέγουν;

Η ρινοπλαστική είναι μία χειρουργική διαδικασία που στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων υγείας –όπως η σωστή λειτουργία της αναπνοής –  αλλά και στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου.

Το διάφραγμα είναι μια δομή που αποτελείται από μικρά τμήματα οστών και χόνδρων, χωρίζοντας το δεξί από το αριστερό ρουθούνι. Σε πολλές περιπτώσεις, το διάφραγμα μπορεί να μετακινηθεί από την κανονική του θέση, είτε λόγω γενετικών παραγόντων είτε λόγω τραυματισμού, δημιουργώντας δυσκολίες στην αναπνοή.

Το στραβό διάφραγμα αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οδηγούν τους ασθενείς σε ρινοπλαστική, καθώς δεν επηρεάζει μόνο αρνητικά την εμφάνιση του προσώπου, αλλά επίσης δημιουργεί προβλήματα στην αναπνοή.

Η ρινοπλαστική επομένως, αποτελεί την ιδανική λύση όχι μόνο για διάσημους, αλλά και για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα αναπνευστικά προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Είναι απλή η επέμβαση;

Η ρινοπλαστική είναι μια απλή διαδικασία που εκτελείται κάτω υπό γενική αναισθησία, για την αποφυγή πόνου και ενοχλήσεων. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των ατελειών που επηρεάζουν την εμφάνιση του ασθενούς, αλλά και στην επιδιόρθωση του διαφράγματος.

Με το πέρας της επέμβασης, ο ασθενής είναι έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα ή το επόμενο πρωί, ανάλογα τη διάρκεια της διαδικασίας.

Είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει μια ελαφριά δυσφορία στη μύτη, ωστόσο το σύμπτωμα αυτό είναι προσωρινό και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή. Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, είναι σημαντικό να τηρείτε τις επισκέψεις στο γιατρό, όπως και να ακολουθείτε τις οδηγίες του.

Πλαστική μύτης: Ανάρρωση

Η ανάρρωση μετά από μια πλαστική μύτης που περιλαμβάνει επιδιόρθωση στο διάφραγμα διαρκεί περίπου ένα μήνα, ενώ η πλήρης ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 μήνες. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται περίπου στους 6 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, συνίσταται να αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα, αλλά και να δώσετε προσοχή στη σωστή στάση του ύπνου (ελαφρώς υπερυψωμένη θέση). Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να φυσάτε έντονα τη μύτη σας.

Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση των οδηγιών του γιατρού είναι υψίστης σημασίας για την ομαλή αποθεραπεία σας.

Η ρινοπλαστική δεν αποτελεί πολυτέλεια. Είναι το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, αλλά και να απολαμβάνει ένα ποιοτικότερο επίπεδο ζωής.

Ο Dr. Μακρυγιώργης Κωνσταντίνος, έμπειρος πλαστικός χειρουργός διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία αλλά και σύγχρονα χειρουργικά μέσα, για να σας χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!