Δες τι απίστευτο κρύβει το κινητό σου τηλέφωνο στο σπίτι σου

Φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο για να είναι έτοιμο όταν θα πας για δουλειά στη Χαλκίδα.

Το έχεις αφήσει στο κομοδίνο και το παρατηρείς. Σίγουρα έχει περάσει στο μυαλό σου η απορία γιατί είναι τόσο κοντό το καλώδιο. Μία απορία που τόσα χρόνια δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις την λύση.

Ο βασικός λόγος που οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, είναι για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αυτό που κρύβεται πίσω από τα δόντια δεν …

Το ήξερες; Γιατί τα ονόμασαν Καμένα Βούρλα;

Χαμός στον ουρανό στο Αλιβέρι. Δείτε τι εμφανίστηκε κάποτε

Αυτό δεν πρέπει να το κάνεις στο κινητό σου τηλέφωνο

Κάποτε ήταν της μόδας να παίρνουμε μαζί εφημερίδα όταν επρόκειτο να κάτσουμε λίγο παραπάνω στο αποχωρητήριο. Αν και πολλές φορές δεν ξέρεις τι σε περιμένει πίσω από την εφημερίδα: Πλέον λοιπόν που η τεχνολογία εξελίχθηκε, η εφημερίδα ξεχάστηκε και το κινητό πήρε τη θέση της. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το κάνεις. Σύμφωνα με το ratpack.gr, αυτή η κίνηση θα γεμίσει με μικρόβια το κινητό σου τηλέφωνο. Ο κίνδυνος αυτός γίνεται ακόμα πιο μεγάλος, αν μιλάμε για κάποια δημόσια τουαλέτα.

Η ιστορία για το κινητό τηλέφωνο

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο, όπως μαθαίνουμε στο wikipedia.org, επιδείχθηκε από τους Τζον Φ. Μίτσελ και Μάρτιν Κούπερ της Motorola το 1973, το οποίο ζύγιζε 2 κιλά. Το πρώτο εμπορικό αυτοματοποιημένο δίκτυο κυψελών ξεκίνησε στην Ιαπωνία από την Nippon Telegraph and Telephone το 1979.

Το 1981 ακολούθησε η ταυτόχρονη έναρξη του συστήματος Nordic Mobile Telephone (NMT) στη Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές άλλες χώρες από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Αυτά τα συστήματα πρώτης γενιάς (1G) μπορούσαν να υποστηρίξουν πιο πολλές ταυτόχρονες κλήσεις, αλλά χρησιμοποιούσαν ακόμα αναλογική τεχνολογία κυψελών. Το 1983, το DynaTAC 8000x ήταν το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο φορητό κινητό τηλέφωνο.

Το 1991, η ψηφιακή τεχνολογία δεύτερης γενιάς κυψελών (2G) ξεκίνησε στη Φινλανδία από την Radiolinja και χρησιμοποιούσε το πρότυπο GSM. Αυτό προκάλεσε τον ανταγωνισμό στον τομέα καθώς οι νέοι φορείς ήταν ανταγωνιστές των υφιστάμενων φορέων εκμετάλλευσης δικτύων 1G.