Κλέφτες σε σπίτια και πως να τους κρατήσετε μακριά

Κλέφτες σε σπίτια: κρατήστε τους έξω με συστήματα ασφαλείας

Αν κοιτάξετε τις ειδήσεις στη τηλεόραση ή αν επισκέπτεστε κάποιο ειδησεογραφικό site είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσετε πάνω σε μια είδηση για κάποια κλοπή από το σπίτι. Πλέον όμως, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ακούμε διάφορες τέτοιες ιστορίες και από φίλους και γνωστούς ή ακόμη και αγνώστους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει μία σχετική επιδημία.

Τα καλά νέα ότι τις περισσότερες φορές οι κλοπές αυτές είναι μικρές καθώς οι κλέφτες ψάχνουν απλά για μετρητά, χρυσαφικά και είδη τεχνολογίας που μπορούν να κουβαλήσουν και να πουλήσουν εύκολα σε σχετικά καλή τιμή. Δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που οι εν λόγω κλοπές παίρνουν άλλη τροπή και άνθρωποι ζουν εφιάλτες μέσα στο σπίτι τους.

Είναι λοιπόν λογικό κάθε οικογενειάρχης να θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατέψει την οικογένεια του. Δεδομένου ότι για πολλούς λόγους δεν μπορούμε να κοιμόμαστε με μία καραμπίνα στο κρεβάτι μας – πέρα από τα νομικά ζητήματα υπάρχουν και λόγοι που αφορούν την ασφάλεια της οικογένειας – το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αποτρέψουμε την είσοδο των κλεφτών στο σπίτι.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι πολύ καλύτερο να φροντίσετε να μην μπει καθόλου ο κλέφτης από το να προετοιμάζεστε για να τον αντιμετωπίσετε αν μπει. Αν καταφέρει και μπει, η περιουσία αλλά και η οικογένεια σας – αν τύχει και βρίσκεται μέσα στο σπίτι την ώρα της κλοπής – βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Πώς μπορείτε όμως να αποτρέψετε την είσοδο των κλεφτών; Η απάντηση είναι μία: χρησιμοποιώντας τα σωστά συστήματα ασφαλείας.
Δεδομένης της μεγάλης εγκληματικότητας, υπάρχουν πλέον αρκετές εταιρείες συστημάτων ασφαλείας, όπως η Cancelletto – Κάγκελα Ασφαλείας.

Συστήματα ασφαλείας και προστασία από κλοπές
Τα συστήματα ασφαλείας θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες: σε αυτά που αποθαρρύνουν τους κλέφτες και σε αυτά που αποτρέπουν ή δυσκολεύουν την είσοδο τους στον χώρο. Για να καταλάβετε καλύτερα, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι συναγερμοί και οι κάμερες ενώ στη δεύτερη οι πόρτες και τα κάγκελα ασφαλείας. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Συναγερμοί και κάμερες
Τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας αυτό που κάνουν είναι να αποθαρρύνουν τους ληστές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνήθως ναρκομανείς ή απελπισμένα κλεφτρόνια που ψάχνουν για εύκολες «δουλειές», δηλαδή σκοπεύουν να μπουν, να αρπάξουν ό,τι βρουν και να εξαφανιστούν σε λίγα μόλις λεπτά. Ένας χώρος που προστατεύεται από κάμερα ή / και συναγερμό είναι σίγουρα λιγότερο «επιθυμητός» για τους κλέφτες απ’ ότι ένας που δεν φυλάσσεται.

Το κακό με τα παραπάνω συστήματα όμως είναι ότι αν ο κλέφτης είναι πολύ απελπισμένος, μπορεί απλά να τα αγνοήσει και να ρισκάρει και να κάνει την διάρρηξη του. Άλλωστε ελπίζει ότι σε 5 το πολύ λεπτά θα έχει φύγει από τον χώρο.

Κάγκελα ασφαλείας
Τα κάγκελα ασφαλείας στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τις διόδους του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να μπορέσει να μπει, θα πρέπει κάποιον τρόπο να τα παραβιάσει ή να τα αφαιρέσει, αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα απαιτεί χρόνο κι εργαλεία, τα οποία και δεν διαθέτει ένα απλό κλεφτρόνι. Δεδομένου ότι οι κλοπές που γίνονται από «επαγγελματίες» κλέφτες είναι ελάχιστες και γίνονται μόνο σε ειδικά επιλεγμένους στόχους, τα κάγκελα είναι μία πολύ καλή λύση για την ασφαλείας σας.

Πλέον θα βρείτε στην αγορά και πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σε πολύ λογικές τιμές, τα οποία και μπορείτε να έχετε ανοιχτά όταν δεν τα χρειάζεστε.
Πού θα βρείτε συστήματα ασφαλείας;

Απλά επισκεφθείτε όποια και αν επιλέξετε από κοντά για να μιλήσετε με τους ειδικούς και να σας κάνουν τις σωστές προτάσεις για τον χώρο σας και να σας βοηθήσουν να τον κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή από τις κλοπές και τις διαρρήξεις.