Κοινωφελής εργασία 2022: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις πριν την Σαρακοστή ενώ υπάρχουν και οι αυτοί που τονίζουν ότι ίσως ξεκινήσει πριν το Πάσχα 2022.

Καταβάλλονται προσπάθειες από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για την κοινωφελής εργασία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), το νέο πρόγραμμα για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, προβλέπει αποδοχές με βάση τον νέο κατώτατο μισθό και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις σύντομα.

Κοινωφελής εργασία 2022
πηγή: pixabay

Κοινωφελής εργασία 2021: Ο νέος κύκλος θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ – Αφορά 25.000 θέσεις εργασίας.

Από τις αρχές του νέου έτους αναμένονταν να βγει η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αλλά από ότι φαίνεται τώρα στενέουν τα περιθώρια.

H καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων ανά δήμο.

Έχει αργήσει λίγο η διαδικασία γιατί γίνεται από το υπουργείο Εργασίας η διασταύρωση των προσφερομένων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η αίτηση θα γίνει με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Μάλιστα ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος μόλις δημοσιευθεί η ΚΥΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις από τους ανέργους.

Οι αιτήσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την προκήρυξη. Στην συνέχεια θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων, θα γίνουν οι ενστάσεις και θα βγει ο οριστικός Πίνακας των 25.000 ωφελουμένων.

Το 2022 θα γίνουν οι 25.000 προσλήψεις στους δήμους μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.