Πότε ξεκινά η κοινωφελής εργασία;

Αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η έκδοση της προκήρυξη μονίμων για το 2021 μέσω ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι αιτήσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις και έχει να κάνει με 25.000 ωφελούμενους με μισθό 546 ευρώ.

Στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για δήμους, Περιφέρειες και δημόσιους φορείς δεν μπορούν να συμμετέχουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας για τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αυτό που καθυστέρησε την προκήρυξη ήταν η διαδικασία που γίνεται από το υπουργείο Εργασίας.

Χρονοβόρα είναι η διασταύρωση των προσφερομένων θέσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδικότητες που οι δήμοι ζητούν, οι θέσεις να καλυφθούν με άλλες ειδικότητες προκειμένου να μη μείνουν κενές θέσεις στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι επίσης, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Επίσης εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).