Πότε ξεκινά για το 2022 ο κοινωνικός τουρισμός και σε ποιες περιοχές της χώρας μπορείτε να έχετε περισσότερες διανυκτερεύσεις;
Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.
Την ίδια ώρα ακούγεται ότι από το καλοκαίρι θα έχουμε νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο, για να στηριχτούν τα νοικοκυριά που δε μπορούν ή δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή διακοπές. Έτσι λοιπόν έρχονται διακοπές όλο τον χρόνο για να υπάρχει και δουλειά στα ξενοδοχεία όπου για 12 μήνες θα έχουν κρατήσεις.
Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τι θα γίνει με τα καταλύματα του κοινωνικού τουρισμού και πότε αναμένεται να ξεκινήσει; Επίσης θα σας υπενθυμίσουμε τα περσινά χαρακτηριστικά του προγράμματος που έδωσε δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες οικογένειες.
Σε λίγες μέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό 2022-23, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος για εφέτος να είναι στα 35 εκατ.
Πέρσι είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, το οποίο έτρεξε κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 – 31 Ιουλίου 2022.
Το πρόγραμμα είχε προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ -ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές- προκειμένου να δοθεί επιπλέον ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και προβλέπονταν αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους (έως και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις),καθώς και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα που λαμβάνουν μέρος.
Πέρσι χαρακτηριστικό του προγράμματος ήταν η αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
Επίσης βασικά χαρακτηριστικά του περυσινού προγράμματος ήταν τα παρακάτω:
Υπήρχε το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό με 10 διανυκτερεύσεις και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο Κω και στον Έβρο.
Αυξήθηκε κατά 20% η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.
Αυξήθηκε η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.
Μειώθηκε η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25% έναντι 40% πέρσι.
Τέλος δόθηκε διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ.
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
Οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους έκαναν από 50 ημέρες εργασίας και πάνω, έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών.
Εύβοια: Την αγωνία που έζησε δεν θα την ξεχάσει ποτέ
Προσοχή σε αυτή την απάτη που γίνεται στην Εύβοια
Ακολουθήστε το newse στο Google News και στο viber για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα