Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία;

κοινωνικοσ τουρισμοσ 2023, αδιαθετα

Έχει ξεκινήσει η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού 2023, εκδρομών και θεάτρου, από τον ΟΠΕΚΑ.

Δικαιούχοι στην αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου 2023, είναι:

– Όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι και τις 30/8/2023.

– Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.

Η αναδιανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ.

Για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα αδιάθετα δελτία του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού 2023, θα πρέπει να κάνουν τις παρακάτω ενέργειες.

Θα πρέπει να έχουν κάνει κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes_ypiresies/ κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).

Από τις 04/09/2023, μετά τις 12:00, καταχώριση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος και διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, http://apps.ogaservices.gr/apps/index.php/proanaggelia, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει, μετά την καταχώριση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, να προσέρχονται στο ΚΕΠ αυθημερόν (μισή ώρα, μετά την καταχώριση), για να παραλάβουν τα δελτία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.