Τουρισμός
Τουρισμός

Κοινωνικός τουρισμός 2024 αιτήσεις: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό

κοινωνικός τουρισμός 2024, αιτήσεις,αποτελέσματα
Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2024, πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα;

Για ποιους θα δώσει δωρεάν διακοπές; Επίσης θα σας υπενθυμίσουμε τα χαρακτηριστικά του προγράμματος τα προηγούμενα έτη που έδωσε δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες οικογένειες καθώς και τι γίνεται με τα καταλύματα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το καλοκαίρι του 2024 όπως είχε γίνει το 2023.

Αίτηση κοινωνικού τουρισμού 2024: Ποιοι οι δικαιούχοι;

Αίτηση κοινωνικού τουρισμού 2024 μπορούν να κάνουν άνεργοι και εργαζόμενοι. Οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ με την αίτηση τους μπορούν να λάβουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν αίτηση κοινωνικού τουρισμού μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω, δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού 2024 είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ και οι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων για τον κοινωνικό τουρισμό 2024 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, και έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι.

Βέβαια αν έχουν παιδιά προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν δεν έχουν σύζυγο έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις;

Το 2021, ο κοινωνικός τουρισμός είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, το οποίο έτρεξε κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 μέχρι 31 Ιουλίου 2022.

Το 2022, οι αιτήσεις των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου 2022. Οι αιτήσεις υποβάλλονταν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou.

Το 2023, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, για τον κοινωνικό τουρισμό άνοιξε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 10 το πρωί και σε μία εβδομάδα έληξε η προθεσμία και δεν δόθηκε παράταση.

Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει και το 2024.

Πως κάνετε αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό 2024;

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων υποβάλλονται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Η υποβολή των αιτήσεων από παρόχους ήταν δυνατή από 30.05.2023 έως 05.06.2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2024-2025

Στις 25 Ιουλίου 2022, αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα με τους oριστικούς πίνακες με τους δικαιούχους και τους παρόχους του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2022-23» στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Λίγο πριν το τέλος Ιουνίου 2023, στις 21.06.2023, βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2023.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το 2024 θα βγουν την ίδια περίοδο όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Πως κάνετε ένσταση για τον κοινωνικό τουρισμό 2024;

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Ποια είναι τα καταλύματα κοινωνικού τουρισμού 2024;

Προς τα μέσα Ιουλίου 2024 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες με τα καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και αποκλειομένων για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι τις 31 Ιουνίου 2025. Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα όπου θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Ευνοϊκότερα με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ ήταν τα κριτήρια για τους μακροχρόνια άνεργους.

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ποια η διαδικασία με τα καταλύματα;

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού – Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα ενεργοποιείται με το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, και
με την καταχώριση των ημερομηνιών άφιξης και αναχώρησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. και την ηλεκτρονική επισύναψη της σύμβασης.

Οι δικαιούχοι, επιλέγουν κατάλυμα από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ για τις κρατήσεις δωματίων με τον κωδικό της επιταγής.

Με την άφιξη των δικαιούχων στο κατάλυμα ελέγχονται από τον πάροχο τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και στη συνέχεια υπογράφεται μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι σε περίπτωση που μένετε στην Αθήνα, δεν μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Αττική.