Επίδομα
Επίδομα

Κοινωνικός τουρισμός govgr αίτηση 2024: Πότε ξεκινά;

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα περιλαμβάνει 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 43% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, στις 18:00, θα αρχίσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δικαιούχους και παρόχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα 2024-2025

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (χωρίς ιδιωτική συμμετοχή), ενώ σε δήμους της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου, καθώς και στη Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων), μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι επιδοτήσεις διαμονής αυξάνονται κατά 20% για τον μήνα Αύγουστο, καθώς και για τις περιόδους Χριστουγέννων (15.12.2024 – 14.01.2025) και Πάσχα (11.04.2025 – 27.04.2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει όλο το χρόνο για καταλύματα στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Επιπλέον, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή των δικαιούχων στο 25%. Για άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.

Το πρόγραμμα παρέχει ειδική μοριοδότηση για μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρία, καθώς και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερα εισοδήματα.

Άτομα με αναπηρία έχουν επίσης δυνατότητα ετήσιας συμμετοχής, δικαίωμα συνοδού, και δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια, χωρίς κύρωση αν δεν χρησιμοποιήσουν τις επιταγές τους.

Για γονείς, η μοριοδότηση αυξάνεται για κάθε ανήλικο παιδί. Επιπλέον, φέτος, μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή λόγω μοριοδότησης στα δύο τελευταία προγράμματα.

Αυτόματα εγγράφονται στο μητρώο παρόχων οι πάροχοι του προηγούμενου έτους.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

– Ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

– Άνεργοι με συνεχή ανεργία τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

– Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, ενώ για μακροχρόνια άνεργους (12 και πλέον μήνες) το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ για άγαμους, τα 24.000 ευρώ για έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο), ή τα 29.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Τα ΑΦΜ

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 09.06.2024 και ώρα 23:59.