Διπλό ΚΕΑ Χριστούγεννα 2023: Πότε είναι η πληρωμή;

επιταγη ακριβειασ 2023, επιταγη ακριβειασ χριστουγεννα 2023, επιταγη ακριβειασ, νεα επιταγη ακριβειασ 2023, επιταγη ακριβειασ δικαιουχοι

Έρχεται μια νέα επιταγή ακρίβειας, και μιάμιση δόση για το επίδομα παιδιού και διπλό επίδομα ΚΕΑ, όπου θα την πάρουν αρκετοί δικαιούχοι πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Με λίγα λόγια, «κλείδωσε» η νέα επιταγή ακρίβειας και παρακάτω θα δείτε ποιοι θα δουν χρήματα στην τσέπη τους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι το ίδιο με την επιταγή ακρίβειας 2023 και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα δοθεί φέτος. Δεν δόθηκε το Πάσχα αλλά υπάρχει ένα παραθυράκι αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα 2023.

Το έκτακτο επίδομα, κοινωνικό μέρισμα, ή επιταγή ακρίβειας είναι κάποια χρήματα που δίνονται στους δικαιούχους πριν τις γιορτές για την αντιμετώπιση της αύξησης τιμών.

Κάτι ανάλογο γίνονταν με το κοινωνικό μέρισμα τα προηγούμενα έτη. Έκτακτο επίδομα ή επιταγή ακρίβειας δόθηκε το 2022 λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2023;

Το έκτακτο επίδομα δεν δόθηκε το Πάσχα 2023

Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση μιας και λίγους μήνες πριν το Πάσχα, υπήρχε η πληροφόρηση ότι θα δίνονταν έκτακτο επίδομα.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα 2023, είχε ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας που έδειχνε να δώσει χρήματα στους δικαιούχους.

Τελικά την Μεγάλη Τετάρτη, το παράθυρο αισιοδοξίας για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, έκλεισε και δεν δόθηκε η επιταγή ακρίβειας.

Ετοιμάζεται επιταγή ακρίβειας για τα Χριστούγεννα 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά μια ακόμα επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Θα δοθεί έμφαση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλές απολαβές και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κλιμακωτή οικονομική βοήθεια.

Το έκτακτο επίδομα δεν θα δοθεί μόνο σε συνταξιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2023.

Στην αρχή ακούστηκε ότι δεν θα πάρουν χρήματα όσοι είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

Τις τελευταίες μέρες ανοίγει η ομπρέλα των δικαιούχων και ενδέχεται να είναι η ίδια επιταγή ακρίβειας που δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα του 2022.

Ποιοι θα κάνουν αίτηση για την επιταγή ακρίβειας 2023;

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης στους μακροχρόνια άνεργους θα περιλαμβάνει αίτηση:

Οι δυνητικά δικαιούχοι, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στη διεύθυνση (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous).

Θα καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση

Η ΔΥΠΑ θα ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ)

Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Διπλό ΚΕΑ 2023: Πότε πληρώνεται;

Οι δικαιούχοι του διπλού Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ανέρχονται σε 225.000, αναμένεται να λάβουν τις πληρωμές τους από τον ΟΠΕΚΑ τον Δεκέμβριο, σε δύο δόσεις.

Όσοι είχαν λάβει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στις 30 Νοεμβρίου, αναμένεται να λάβουν και το διπλό ποσό σύμφωνα με την αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ετοιμάζεται.

Επομένως, οι περίπου 225.000 δικαιούχοι που θα λάβουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν περαιτέρω πληρωμές.

Πιθανότατα μια ακόμη δόση μέχρι 21 Δεκεμβρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου, οι περίπου 225.000 δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν τρεις φορές το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.