Πως ξεκίνησε ο κορονοϊός; Μελέτη τα δείχνει όλα!

Σε αυτό το κείμενο θα συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτό το θέμα.

Πως ξεκίνησε ο κορονοϊός; Το κενό γνώσης σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού έχει προσφέρει γόνιμο έδαφος για κάθε είδους θεωρία: επιστημονικής φαντασίας, αμφιλεγόμενη ή ρεαλιστική.

Από την αρχή της επιδημίας στην Κίνα και ακόμη περισσότερο όταν πια αυτή έγινε παγκόσμια πανδημία, οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ο ιός έφθασε να μολύνει τους ανθρώπους. Οι νυχτερίδες είναι γνωστό ότι είναι φορείς αρκετών κορονοϊών, γι’ αυτό θεωρούνται οι κατ’ εξοχήν ύποπτες και σε αυτή την περίπτωση.

Όμως οι νυχτερίδες δεν μετέφεραν άμεσα τον ιό στους ανθρώπους, αλλά κάποιο άλλο ενδιάμεσο ζώο, το οποίο είχε μολυνθεί από νυχτερίδα.

Ένα βιοόπλο που κατασκευάστηκε από Κινέζους επιστήμονες. Ένας ιός που έφερε ο αμερικανικός στρατός στη Γουχάν. Αποτέλεσμα ατυχούς εργαστηριακής διαρροής. Μία παράπλευρη «αγορά» στις λαϊκές αγρίων ζώων στη Γουχάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δες τι κάνει ένα χωριό της Εύβοιας όσους μαλώνουν μεταξύ τους

Μία γυναίκα με κορονοϊό γέννησε στην Εύβοια

Η απίστευτη φωτογραφία από γάμο σε χωριό της Εύβοιας

Πως ξεκίνησε ο κορονοϊός; Οι επιστήμονες απαντούν…

Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταδικάσουν τις εθνικιστικών καταβολών θεωρίες συνωμοσίας. Ωστόσο, αναφορικά με μία είναι διχασμένοι: για την προέλευση του ιού από μια λαϊκή αγορά στη Γουχάν, εκεί όπου άγρια ζώα κρατούνται σε κλουβιά και πωλούνται είτε για κατοικίδια είτε για φαγητό.

Πιστεύεται ότι κάποιο ζώο που μολύνθηκε από νυχτερίδα –ίσως ένας παγκολίνος- μόλυνε τον πρώτο άνθρωπο, όπως διαβάζουμε στο cnn.gr.

Η αλήθεια γύρω από το πώς ξεκίνησε η πανδημία παραμένει άπιαστη. Το CNNi συμβουλεύτηκε περισσότερους από έξι ειδικούς επιδημιολόγους σχετικά με τις καταβολές του ιού. Όλοι τους συμφώνησαν ότι όποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει με βεβαιότητα την αρχική πηγή, απλώς εικάζει.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είτε η κινεζική είτε η αμερικανική κυβέρνηση εισήγαγαν σκόπιμα τον νέο κορωνοϊό στο κοινό.

Μέχρι στιγμή, μόνο ένα πράγμα μοιάζει πιθανό: προήλθε από τις νυχτερίδες.