Πότε αρχίζει η προκήρυξη για λιμενικό, πυροσβεστική και αστυνομία χωρίς τις πανελλήνιες εξετάσεις

Προκήρυξη λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική εκτός ΑΣΕΠ

Τους επόμενους μήνες είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι προσλήψεις σε λιμενικό, πυροσβεστική και αστυνομία – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν και πόσοι θα βρουν εργασία στα σώματα ασφαλείας;

Στον άμεσο προγραμματισμό των σωμάτων ασφαλείας θα είναι νέες προσλήψεις σε λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική. Ήδη αυτές τις μέρες θα τρέξει η προκήρυξη για λιμενικό χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις. Βέβαια αυτές οι προσλήψεις δεν έχουν να κάνουν με το προγραμματισμό της στελέχωσης στα σώματα ασφαλείας.

Προκήρυξη λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική εκτός ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας θα υλοποιηθούν, όπως παραδοσιακά συμβαίνει μέχρι σήμερα, με προκηρύξεις που θα εκδοθούν από τους αρμόδιους φορείς ή υπουργεία, εκτός δηλαδή των διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Βέβαια θα υπάρξουν και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως θα γίνει και με την δημοτική αστυνομία.

Πότε ξεκινά η προκήρυξη σε λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική;

Οι περισσότερες προσλήψεις σε λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική θα αφορούν προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τις στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής και λιμενικού σχολές οι σπουδαστές με την αποφοίτηση τους θα ενταχθούν στην κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η στελέχωση θα γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Από ότι ακούγεται το πράσινο φως για τις προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας θα δοθεί αρχές του 2023.

Πόσοι θα βρουν εργασία σε λιμενικό αστυνομία και πυροσβεστική;

Είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς για τον αριθμό των προσλήψεων σε λιμενικό, αστυνομία και πυροσβεστική. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν προγραμματιστεί για το 2023 γύρω στις 18000 προσλήψεις. Από αυτές, το 25% θα αφορά προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και με υποψήφιους που έχουν τελειώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι εύκολα μπορούμε άρα να συμπεράνουμε ότι οι προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας θα κινηθούν γύρω από τον αριθμό αυτό.

Προσλήψεις στην αστυνομία χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις

Κατά καιρούς η αστυνομία κάνει προσλήψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή προκήρυξη της αστυνομίας που είχε να κάνει με προσλήψεις 60 ψυχολόγων, ψυχιάτρων και άλλων.

Πιο συγκεκριμένα βρήκαν εργασία 30 ψυχολόγοι, δεκαπέντε ψυχίατροι, 13 παθολόγοι και δύο πνευμονολόγοι. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους, στελέχωσαν, μεταξύ άλλων, και τα περιφερειακά ιατρεία.

Οι υποψήφιοι τότε υπέβαλαν αυτοπροσώπως την αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2021.