Είναι ανοιχτά τα μαγαζιά αύριο;

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν για λίγες μέρες μόνο.

Μάλιστα, αύριο Κυριακή 8 Μαΐου τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα αν το επιλέξουν να παραμείνουν ανοιχτά.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Οι χειμερινές εκπτώσεις πέρασαν. Όσοι καταναλωτές δεν ψώνισαν το χειμώνα θα το κάνουν τον Μάη μιας και τότε ξεκινάνε οι εκπτώσεις ξανά.

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι εκπτώσεις 2022.

Από την Τρίτη 3 Μαίου 2022 άρχισαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και προαιρετικά ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πότε ξεκινάνε οι εκπτώσεις 2022;
Αν και δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των θερινών εκπτώσεων, οι εμπορικοί σύλλογοι αναμένεται να προβούν λίγες μέρες πριν στις σχετικές ανακοινώσεις. – Arno Senoner unsplash.com

Εφόσον δίνεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές θα δοθεί πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και δεν θα είναι λιγότερο από 10000.